Φωτιές: Άμεση στήριξη 600 ευρώ στους πυρόπληκτους σχεδιάζει η κυβέρνηση – Ανακοινώσεις Βορίδη για τα μέτρα

Φωτιές: Άμεση στήριξη 600 ευρώ στους πυρόπληκτους σχεδιάζει η κυβέρνηση – Ανακοινώσεις Βορίδη για τα μέτρα

«Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες. Υπήρχαν ακραίες συνθήκες αλλά και το γεγονός ότι υπήρχαν πάνω από 100 πυρκαγιές» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Αντικειμενικά είναι ένα δύσκολο έργο. H απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Σε αυτό το σημείο ο μηχανισμός εκκενώσεως και το 112 ήταν αποτελεσματικός. Δεν έχουν αναφερθεί και τραυματισμοί. Τα συστήματα λειτούργησαν», συμπλήρωσε μιλώντας στην ΕΡΤ για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης προς τους πληγέντες από τις καταστροφικές φωτιές, ενώ παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ που θα καταβληθεί άμεσα σε πυρόπληκτους.

Άμεση στήριξη στους πληγέντες
«Το υπουργείο Εσωτερικών σήμερα θα παρέμβει προκειμένου να δώσει άμεση στήριξη σε αυτούς που έχουν πληγεί. Υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση ότι είναι 94 – 95 τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές στη περιοχή της Βαρυμπόμπης και χρειάζεται να παρέμβουμε. Θα μεταφέρουμε σήμερα ποσά προς τους δήμους για να υπάρξει άμεση στήριξη των 600 ευρώ και εν συνεχεία προφανώς πρόκειται να υποστηρίξουμε τους πυροπλήκτους με ποσά έως 6.000 € και τις επιχειρήσεις με 8.000 € και να προχωρήσουμε, εν συνεχεία, στη στεγαστική συνδρομή, που είναι η διαδικασία της υποστήριξης για να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους οι άνθρωποι», εξήγησε ο κος Βορίδης.

Όπως είπε, «είναι το 80% το οποίο καταβάλλεται με 20% δυνατότητα λήψης δανείου, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου μέχρι του ποσού των 150.000 ευρώ», ενώ προβλέπεται και αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων. Το πλαίσιο οικονομικής βοήθειας του Κράτους είναι δεδομένο και θα εφαρμοστεί για το σύνολο των πυρόπληκτων, διευκρίνισε.

«Η διαχείριση των ποσών της αποζημίωσης θα γίνει μέσω των Δήμων. Σήμερα θα μεταφέρουμε ποσά προς τους τρεις πληγέντες δήμους, δηλαδή τον Δήμο Αχαρνών (60.000 €), τον Δήμο Κηφισιάς (60.000 €) και στο Δήμο Διονύσου, ο οποίος έχει λιγότερα θέματα, το ποσό των 30.000 ευρώ. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί ο προσδιορισμός των ζημιών. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί ο προσδιορισμός των φωτιών. Αν χρειαστεί να μεταφέρουμε ακόμα μεγαλύτερα ποσά θα μεταφέρουμε. Η διαδικασία της Στεγαστικής Συνδρομής κινείται κυρίως από το υπουργείο Υποδομών, το οποίο θα κάνει την καταγραφή των ζημιών και την αυτοψία».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS