ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση για τον Κουφοντίνα

Εντείνονται οι πολιτικοί διαξιφισμοί τα τελευταία 24ωρα με αφορμή τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς η κατάσταση της υγείας του εκτελεστή της 17Ν μετά από την απόφαση του να κάνει απεργίας πείνας για 52 ημέρες είναι οριακή.

Η κόντρα ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις έρχεται να προστεθεί στο ήδη τεταμένο κλίμα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της χώρας καθώς και τις επιθέσεις σε γραφεία της ΝΔ και πολιτικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.

Μάκης Βορίδης: Ο Κουφοντίνας μπορεί να ασκήσει ένδικα μέσα κατά της απόφασης – Έωλα τα επιχειρήματα

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνας, ο οποίος ζητά τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο νόμος 4760/2020 ορίζει ότι απαγορεύεται η μεταγωγή ή η διαμονή σε αγροτικές φυλακές σε όσους κρατούμενος έχουν καταδικαστεί σε εγκλήματα τρομοκρατίας. Ωστόσο, όπως είπε, ο νόμος έγινε αφού είχε μεταχθεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις αγροτικές φυλακές

Αφού διάβασε τη συγκεκριμένη διάταξη, εξήγησε ότι αν ένας κρατούμενος διαπράξει κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα αίρεται το ευμενές μέτρο των αγροτικών φυλακών και επιστρέφει στην αρχική φυλακή όπου διέμενε. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν υπάγεται σε κάποια από αυτές τις περιπτώσεις.

Πρόσθεσε επίσης, πως ο κρατούμενος πρέπει να μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού που είναι υψίστης ασφαλείας και για βαρυποινίτες.

Αναφορικά με την απόφαση, υποστήριξε πως του έχει επιδωθεί στις 18/2/2020 και μπορεί να προσφύγει εναντίον της.

«Αν θέλει να ασκήσει ένδικα μέσα κατά της αποφάσεως, έχει τη δυνατότητα να το πράξει», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα επιχειρήματα είναι απολύτως έωλα», συμπλήρωσε και πρόσθεσε πως «αν θέλει να σέβεται τους νόμους, ας τους ακολουθήσει».

Εξέφρασε την άποψη πως όλη αυτή η κινητοποίηση που γίνεται υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, έχει συγκεκριμένη πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα και πως ο κατάδικος διατηρεί προνομιακές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εξτρεμιστές της άκρας Αριστεράς θα μετατρέψουν σε χάος τη δημόσια τάξη, η κυβέρνηση δε θα καμφθεί μπροστά στο φόβο αυτό», διαμήνυσε και πρόσθεσε πως θα αντιμετωπιστεί με όρους δημόσιας τάξεως.

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS