Γεωργαντάς: Tο πρώτο τρίμηνο του 2022 ηλεκτρονικά η ταυτότητα μας για κάθε νόμιμη χρήση - Πάνω από 7 εκατ. οι πλήρως εμβολιασμένοι σήμερα

Γεωργαντάς: Tο πρώτο τρίμηνο του 2022 ηλεκτρονικά η ταυτότητα μας για κάθε νόμιμη χρήση - Πάνω από 7 εκατ. οι πλήρως εμβολιασμένοι σήμερα

Τι είπε για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.


Θα ξεπεράσουν σήμερα τα 7 εκατομμύρια οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Με την τρίτη δόση έχουν εμβολιαστεί περίπου 3.300.000, σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού, είπε μιλώντας στον Σκάι.

Στο σύνολο των δικαιούχων της αναμνηστικής δόσης μαζί με αυτούς που εμβολιάστηκαν και το 1.300.000 που έχει προγραμματίσει το ραντεβού του για τις επόμενες ημέρες έχουμε το 75% των δικαιούχων.

Όπως ανέφερε ακόμη ο κ. Γεωργάντας παραμένει στο τραπέζι η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους κάτω των 60 ετών.

«Αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών», είπε και διευκρίνισε ότι οι άνω των 60 ετών έχουν κάνει την τρίτη αναμνηστική δόση σε ποσοστό 90%.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στην πρώτη ημέρα που τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή ταυτότητα λέγοντας ότι 370.000 κατέβασαν την εφαρμογή και χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας.

Όπως εξήγησε η εφαρμογή διευκολύνει εκτός από τους πολίτες και τους επαγγελματίες για να γίνεται ο έλεγχος ταυτόχρονα. «Πρόκειται για μια εύκολη διαδικασία», συμπλήρωσε.

Διευκρίνισε πάντως ότι ορισμένοι πολίτες ίσως χρειαστεί να κάνουν update την εφαρμογή.

«Την χρησιμοποιούμε μόνο για τον έλεγχο, είναι ο πρόδρομος της επόμενης ημέρας» σημείωσε και προανήγγειλε ότι μέσα στο πρώτο τριμηνο του 2022 σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα έχουμε την ταυτότητα μας ηλεκτρονικά για κάθε νόμιμη χρήση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ