Γεωργιάδης: Αποκλείεται το lockdown - Τα μέτρα μας κρατάνε την οικονομία «στις ράγες»

«Είπε mea culpa στο μέτρο που μπορούσε, φάνηκε να αναγνωρίζει τα λάθη της», ανέφερε για την Άνγκελα Μέρκελ.


Aναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας μετά την εκρηκτική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου της χώρας, αλλά και το πολύκροτο ζήτημα του πληθωρισμού μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης παρατηρείται έκρηξη του πληθωρισμού στην ενέργεια παγκοσμίως, με την Ελλάδα να καθίσταται αδύνατο να εξαιρεθεί, τονίζοντας όμως πως η κυβέρνηση βρίσκεται πάνω από το πρόβλημα και αν χρειαστεί να παρέμβει θα το πράξει.

«Η πληθωριστική φάση στην οποία βρισκόμαστε είναι ακραία» υποστήριξε ο υπουργός, παραθέτοντας και επισημαίνοντας όμως δύο θετικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία: Η Ελλάδα είναι η 3η χαμηλότερη σε πληθωρισμό χώρα στην ΕΕ , ενώ κατέγραψε την 2η χαμηλότερη αύξηση στην ενέργεια

«Τα μέτρα που λαμβάνουμε μέχρι τώρα κρατάνε την οικονομία στις ράγες» επισήμανε ο Υπουργός, τονίζοντας ότι εξαιρεθεί η ενέργεια, σε όλα τα άλλα αγαθά έχουν πέσει οι τιμές.

«Κανένα lockdown - Είπε mea culpa η Μέρκελ»

Για τον περιορισμό του κοροναϊού, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως πλέον έχουμε να κάνουμε με την πανδημία των ανεμβολίαστων, ενώ τόνισε ότι ξεκάθαρα δεν υπάρχει περίπτωση γενικού λοκντάουν.«Έχει εκλείψει το εθνικό μας δικαιώμα να κλείνουμε τον κόσμο σπίτι του», πρόσθεσε

Αναφερόμενος στην συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν χαρίστηκε στην Γερμανίδα Καγκελάριο.

«Είπε mea culpa στο μέτρο που μπορούσε , φάνηκε να αναγνωρίζει τα λάθη της» ανέφερε επίσης για την Άνγκελα Μέρκελ.

Τέλος, άσκησε κριτική στη Γερμανία με αφορμή τον εξοπλισμό της Τουρκίας. «Ήταν μια λάθος απόφαση, πρέπει νέα κυβέρνηση της χώρας να την επανεξετάσει».

 

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS