Γεωργιάδης: Κίνηση πανικού η πρόταση δυσπιστίας - Δε μπορεί να μιλάει ο Τσίπρας για καταστροφές μετά τη Μάνδρα και το Μάτι

Γεωργιάδης: Κίνηση πανικού η πρόταση δυσπιστίας - Δε μπορεί να μιλάει ο Τσίπρας για καταστροφές μετά τη Μάνδρα και το Μάτι

Αναφορικά με τα προβλήματα που προκάλεσε σε χιλιάδες πολίτες η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς», ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι όλη η εικόνα στην Αττική Οδό ήταν απαράδεκτη.

Ως «κίνηση πανικού» εξαιτίας των δημοσκοπήσεων που δείχνουν «μία ανάσα» τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από το Κίνημα Αλλαγής σχολίασε την πρόταση δυσπιστίας του Αλέξη Τσίπρα εναντίον της κυβέρνησης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, ο υπουργός υπογράμμισε πως δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση και δεν υπάρχει καμία αγωνία για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η πρόταση μομφής ήταν αναμενόμενη, καθώς είχε κυκλοφορήσει στους διαδρόμους της Βουλής ότι συζητείται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ώρα που έκανε ο κ. Τσίπρας την πρόταση δυσπιστίας κι έλεγε ότι είμαστε η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών, ο πρωθυπουργός της χώρας συναντιόταν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον νούμερο ένα τραπεζίτη της γης, της JP Morgan, ο οποίος αποφάσισε να φέρει 1,1 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία μέσω της μεγάλης επένδυσης της Viva Wallet», ανέφερε.

Απαράδεκτη η εικόνα της Αττικής Οδού

Αναφορικά με τα προβλήματα που προκάλεσε σε χιλιάδες πολίτες η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς», ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι όλη η εικόνα στην Αττική Οδό ήταν απαράδεκτη, τονίζντας μάλιστα ότι υπάρχουν και φυσικά φαινόμενα που είναι πάνω από τα όρια των κρατικών μηχανισμών.

«Καλώς ζητάμε συγγνώμη και θα ξαναζητήσω κι εγώ συγγνώμη. Αν μου πείτε ότι μια κυβέρνηση θα πέσει γιατί κάποιοι αποφάσισαν να μην αποκλειστεί η κυκλοφορία των φορτηγών από την Αττική Οδό, όχι δε θεωρώ ότι είναι αυτός λόγος για να πέσει μια κυβέρνηση. Είναι όμως ένα λάθος, το οποίο έχει συμβεί, και πρέπει να διδασκόμαστε από τα λάθη μας για να μην ξαναγίνουν. Στην περίπτωση της Αττικής Οδού η απόφαση του κ. Πατούλη να κλείσει τα σχολεία ήταν σωτήρια. Φαντάζεστε να είχαμε στην Αττική Οδό εγκλωβισμένα σχολικά λεωφορεία με παιδάκια; Όλο το υπόλοιπο κομμάτι των δρόμων θα πρέπει να το δούμε. Εγώ είμαι πιο αιρετικός σε όλα αυτά. Η ιδέα σε μια τόσο σφοδρή χιονόπτωση να μην έχεις πουθενά πρόβλημα στους δρόμους, μου φαίνεται ανεδαφική. Δεν ξέρω κανένα κράτος που να τα έχει καταφέρει. Υπάρχουν και φυσικά φαινόμενα που είναι πάνω από τα όρια των κρατικών μηχανισμών», επισήμανε.

Την ίδια στιγμή, παρέμεινε σταθερός στην άποψή του ότι η διαχείριση της κακοκαιρίας ήταν καλύτερη σε σύγκριση με αυτή της «Μήδειας», ενώ σε σχέση με το αν είναι ικανοποιημένος από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι «ο κ. Στυλιανίδης τα πήγε καλά αν δούμε την μεγάλη εικόνα. Αν δούμε την μικρή εικόνα της Αττικής Οδού όχι» και πρόσθεσε ότι κακώς η Αττική Οδός πήγες να ρίξει την ευθύνη στο υπουργείο, καθώς στη Νέα Οδό η τροχαία με το που είδε το πρόβλημα, την έκλεισε. «Η επιτυχία της κυβέρνησης είναι ότι σε όλες τις καταστροφές δεν έχει χαθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή».

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να εξαπολύσει «πυρά» εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, εστιάζοντας στους νεκρούς που υπήρχαν στην Μάνδρα και το Μάτι. «Ναι υπήρξαν προβλήματα στη διαχείριση αυτού του χιονιά, ναι υπήρξαν προβλήματα το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές, ναι υπήρξαν προβλήματα πέρυσι στη Μήδεια. Υπήρξαν νεκροί; Όχι. Είσαι ο Τσίπρας και η Δούρου κι έχεις τη Μάνδρα και το Μάτι και μιλάς για καταστροφή σε αυτή τη χώρα; Η επιτυχία της κυβέρνησης είναι ότι σε όλες τις καταστροφές δεν έχει χαθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή», υπογράμμισε.

Επανέλαβε δε ότι οι εκλογές θα γίνουν στη λήξη της τετραετία, καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία είναι απολύτως συμπαγής και τις δημοσκοπήσεις προηγείται με «double score».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS