Γεωργιάδης: Ερχεται γενναία ενίσχυση επιχειρήσεων του τουρισμού

Γεωργιάδης: Ερχεται γενναία ενίσχυση επιχειρήσεων του τουρισμού

Για ένα γενναίο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων του τουρισμού που ετοιμάζει η κυβέρνηση, έκανε λόγο ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι το πρόγραμμα ενίσχυσης θα είναι μη επιστρεπτέο. «Στείλαμε το σχέδιο της υπουργικής απόφασης στις Βρυξέλλες. Μόλις λάβουμε το πρώτο πράσινο φως, θα προβούμε σε επίσημες ανακοινώσεις. Το πρόγραμμα είναι πολύ γενναίο για τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Κονδύλι μεγαλύτερο από ότι στην εστίαση» σημείωσε χωρίς να προσδιορίσει το ακριβές ποσό.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε, επίσης, ότι εξετάζεται η ενίσχυση των κλάδων ένδυσης, υπόδησης και εποχικών καταστημάτων αλλά και των ταξί. «Στο υπουργείο Ανάπτυξης μας καίει να μη μείνει κλειστή ούτε μια επιχείρηση. Κάθε μέρα κάνω 10-12 συσκέψεις με διαφορετικούς κλάδους» επισήμανε.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, μέχρι τώρα έχουν γίνει 7.000 αιτήσεις στην πλατφόρμα για την ενίσχυση των catering και των εστιατορίων που άνοιξε την Παρασκευή.

Η πλατφόρμα για την ενίσχυση γυμναστηρίων και παιδοτόπων θα ανοίξει μεταξύ 28-30 Μαίου, ενώ τα χρήματα θα εκταμιευθούν σε διάστημα 4 εβδομάδων από την αίτηση.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι η ενίσχυση σε τουρισμό, παιδότοπο και γυμναστήρια θα είναι μη επιστρεπτέα.

 

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει νόημα στο όριο των 100 ατόμων στα κέντρα δεξιώσεων
Αναφορικά με τα κέντρα δεξιώσεων, ο Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα και υπογράμμισε ότι στη σύσκεψη με τους ειδικούς την επόμενη εβδομάδα θα επιχειρήσει να τους πείσει να το αλλάξουν.

«Το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα. Αφού δεν υπάρχει όριο στα εστιατόρια, πολύ πάνε και νοικιάζουν εστιατόρια και πάνε εκεί πάνω από 100 άτομα. Έτσι υπάρχει ένας αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ κτημάτων και εστιατορίων. Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια αυτή την εβδομάδα να πείσω τους γιατρούς μας, ότι το όριο των 100 ατόμων μπορεί να φύγει, εάν βάλουμε πολύ αυστηρά πρωτόκολλά. Όποιες και αν είναι οι προσωπικές μας γνώμες, ακολουθούμε τις γνώμες των ειδικών» κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ