Γεωργιάδης για γάμους: Δεν χρειάζεται το όριο των 100 ατόμων στις δεξιώσεις

Γεωργιάδης για γάμους: Δεν χρειάζεται το όριο των 100 ατόμων στις δεξιώσεις

Για το άνοιγμα των γυμναστηρίων, τη στήριξη που θα δοθεί και σε άλλους τομείς όπως η εστίαση, το λιανεμπόριο, οι παιδότοποι, αλλά και για τους περιορισμούς στο όριο των 100 ατόμων σε γάμους και βαπτίσεις μίλησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του Open TV, τα γυμναστήρια θα ανοίξουν για όλους στις 31 Μαΐου και επειδή έχουν μείνει πολύ καιρό κλειστά πρέπει να στηριχθούν οικονομικά. Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως η πλατφόρμα των επιδοτήσεων για όλα τα γυμναστήρια και όλους τους παιδότοπους θα ανοίξει 28 με 30 Μαΐου. Υπογράμμισε μάλιστα πως δεν θα υπάρχουν κριτήρια μείωσης τζίρου για να δοθεί η επιδότηση καθώς όλες αυτές οι επιχειρήσεις έχουν μείωση τζίρου μεγαλύτερη από 30%. Όλα τα γυμναστήρια και όλοι οι παιδότοποι θα λάβουν επιδότηση, σημείωσε και εξήγησε: «Όσοι έχουν έναν εργαζόμενο 4.000 ευρώ και όσοι έχουν πάνω από 9 εργαζόμενους 17.000. Και στο ενδιάμεσο είναι κάποιες κλιμακωτές βαθμίδες».

Γεωργιάδης για το όριο 100 ατόμων στις δεξιώσεις γάμων
Όσον αφορά στο όριο των 100 ατόμων στους γάμους ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι δεν χρειάζεται το όριο των 100 ατόμων για τις δεξιώσεις». «Όταν σήμερα με τους όρους της εστίασης, σε ένα εστιατόριο, με τα τραπέζια των 6 και τις αποστάσεις που προβλέπονται μπορεί ένα εστιατόριο να έχει 100, 200, 300 ανθρώπους είναι παράλογο να το κάνει ένα εστιατόριο και να μην το κάνει ένα κτήμα που κατά τεκμήριο η άπλα είναι πολύ μεγαλύτερη», εξήγησε και τόνισε ότι το υπουργείο είχε υποβάλλει σχετικό αίτημα την περασμένη εβδομάδα και δεν είχε γίνει δεκτό από την επιτροπή και θα το επαναθέσει. «Το πρόβλημα εδώ είναι ότι δημιουργείται πολύ μεγάλος αθέμιτος ανταγωνισμός διότι κάποιοι που θα θέλουν να φέρουν πάνω από 100 άτομα μπορεί να νοικιάσει ένα εστιατόριο και να το κάνουν εκεί».

Οι εσωτερικοί χώροι έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θα ανοίξουν όταν θα φτάσουμε στο 50% του πληθυσμού εμβολιασμένους έστω με τη μία δόση, ανέφερε.

O υπουργός αναφέρθηκε και στη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης, σημειώνοντας πως έχουν ήδη υποβληθεί 7.000 αιτήσεις, από τις οποίες έχουν εκκαθαριστεί οι πρώτες 400. Οπως σημείωσε, εντός τεσσάρων εβδομάδων από τη σχετική έγκριση, οι ενδιαφερόμενοι θα βλέπουν τα ποσά που τους αντιστοιχούν στους λογαριασμούς τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS