Γεωργιάδης για επίσκεψη Ερντογάν: Τεράστια επιτυχία προσωπικά του πρωθυπουργού -Πολλαπλά οφέλη για την Ελλάδα

Γεωργιάδης για επίσκεψη Ερντογάν: Τεράστια επιτυχία προσωπικά του πρωθυπουργού -Πολλαπλά οφέλη για την Ελλάδα

Ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης προχώρησε σε μία αποτίμηση της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα τονίζοντας πως αν και αρχικά ήταν επιφυλακτικός τελικά πρόκειται για τεράστια επιτυχία προσωπικά του πρωθυπουργού με πολλαπλά οφέλη για την Ελλάδα.

Παράλληλα προσθέτει πως «η χθεσινή επίσκεψη σε κάθε περίπτωση εξασφαλίζει μία περίοδο ηρεμίας, για μας πολύτιμη, καθώς η Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως συμφέρον από την ένταση με την Τουρκία, η Οικονομία μας χρειάζεται σταθερότητα και ηρεμία».

Αναφορικά με τόνισε πως «αν κάποιος χθες έκανε «κωλοτούμπα», όπως το έχουν ήδη επισημάνει στην Τουρκία, ήταν ο Ερντογάν. Από το «Μητσοτάκης γιόκ» και «θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά» στο χειροκρότημα Ερντογάν στον Μητσοτάκη όταν μίλησε για την Συνθήκη της Λωζάνης και τον ορισμό της Μειονότητας ως Μουσουλμανικής, νομίζω ότι τα συμπυκνώνει όλα.
Ο πατριωτισμός δεν είναι άσκηση τσαμπουκά, πατριωτισμός είναι η έμπρακτη υπεράσπιση των συμφερόντων της Πατρίδος σου και αυτό ακριβώς έκανε και πέτυχε ο Μητσοτάκης χθες».

Η ανάρτηση του Αδωνι Γεωργιάδη για την επίσκεψη Ερντογάν

Μετά το πέρας της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα οφείλω να σας καταθέσω τις σκέψεις μου. Ήμουν από αυτούς που ανησυχούσα και είχα πολλές επιφυλάξεις για αυτή την επίσκεψη. Έχω πάντα εμπιστοσύνη στον Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά ο Ερντογάν είναι απρόβλεπτος και περνά μία φάση μεγάλης σύγκρουσης με την Δύση. Φοβόμουν το τί πραγματικά θα γινόταν. Τώρα που η επίσκεψη όμως τελείωσε, οφείλω να παραδεχθώ ότι πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία προσωπικά του Πρωθυπουργού με πολλαπλά οφέλη για την Ελλάδα.
Η Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως συμφέρον από την ένταση με την Τουρκία, η Οικονομία μας χρειάζεται σταθερότητα και ηρεμία για να συνεχίζει να αναπτύσσεται και να προσελκύει Άμεσες Ξένες Επενδύσεις. Η χθεσινή επίσκεψη σε κάθε περίπτωση εξασφαλίζει μία περίοδο ηρεμίας, για μας πολύτιμη.
Θα μπορούσε κάποιος να αντιλέξει ότι «πόσο μας κόστισε αυτή η ηρεμία;» Από την συζήτηση μεταξύ των δυο ηγετών απεδειχθη απολύτως τίποτε. Ο Πρωθυπουργός με θάρρος και αξιοπρέπεια υπερασπίστηκε όλες τις Εθνικές μας θέσεις και για την Κύπρο και για το Αιγαίο και για την Μειονότητα. Οι Συμφωνίες που υπεγράφησαν και ειδικά η ευκολότερη είσοδος Τούρκων πολιτών στα 10 νησιά, απολύτως απαραίτητες και αυτό αποτελούσε πάγιο αίτημα των νησιωτών για την τόνωση της τοπικής τους Οικονομίας. Η επιτυχία είναι με τις Βρυξέλλες που το δέχθηκαν παρά τις αυστηρές προβλέψεις της Συνθήκης Σένγκεν.
Αν κάποιος χθες έκανε «κωλοτούμπα», όπως το έχουν ήδη επισημάνει στην Τουρκία, ήταν ο Ερντογάν. Από το «Μητσοτάκης γιόκ» και «θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά» στο χειροκρότημα Ερντογάν στον Μητσοτάκη όταν μίλησε για την Συνθήκη της Λωζάνης και τον ορισμό της Μειονότητας ως Μουσουλμανικής, νομίζω ότι τα συμπυκνώνει όλα.
Ο πατριωτισμός δεν είναι άσκηση τσαμπουκά, πατριωτισμός είναι η έμπρακτη υπεράσπιση των συμφερόντων της Πατρίδος σου και αυτό ακριβώς έκανε και πέτυχε ο Μητσοτάκης χθες.
Όλα αυτά δεν θα είχαν επιτευχθεί εάν δεν είχε προηγηθεί η ενίσχυση της Εθνικής μας Άμυνας μέσω των εξοπλισμών και η εξασφάλιση της Αεροπορικής μας Υπεροχής με την βοήθεια της Ομογένειας στις ΗΠΑ και των άλλων φίλων μας εκεί και κυρίως των φίλων μας Εβραίων των ΗΠΑ.
Όλη η πολιτική των τελευταίων 4 ετών οδήγησε τον Ερντογάν στην αλλαγή της στάσης του. Κοινώς ξέρουν στην Τουρκία πλέον ότι δεν έχουν τις δυνατότητες για μία σύγκρουση με την Ελλάδα. Οι Διεθνείς μας Συμμαχίες επίσης μας έχουν αναβαθμισει στις μεταξύ μας Σχέσεις και αυτό φάνηκε χθες.
Αυτό σημαίνει ότι τελείωσαν τα προβλήματα μας με την Τουρκία; Ασφαλώς και όχι αλλά πλέον η Ελλάδα κερδίζει και τις εντυπώσεις Διεθνώς και χρόνο τον οποίο χρειάζεται για να δυναμώσει κι άλλο η Οικονομία της μετά την περιπέτεια της προηγούμενης δεκαετίας.
Οφείλουμε δημόσια εύγε στο ΥΠΕΞ, διότι η οργάνωση της επίσκεψης ήταν άρτια και επαγγελματική. Μία απλή σύγκριση με την αντίστοιχη επίσκεψη του 2017 και την χθεσινή, πείθει για την διαφορά στο στήσιμο, στην εικόνα, στην προετοιμασία κλπ και τον πιο φανατικό οπαδό του Σύρζα.
Η φτηνή προσπάθεια να ακυρωθεί όλη η επίσκεψη και η προσπάθεια της Κυβερνήσεως, με την απομόνωση ενός στιγμιότυπου από την υπόκλιση του κ. Γεραπετρίτη στην ΠτΔ, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Όποιος έχει μυαλό αντιλαμβάνεται ότι η χθεσινή ήταν μια καλή μέρα για την Ελλάδα.
Τέλος οφείλω και μία απάντηση στο επιχείρημα ότι κάναμε τις Δημόσιες Σχέσεις του Ερντογάν την ώρα που έχει προβλήματα με την Δύση. Προφανώς και αυτό ήταν το κέρδος του από την χθεσινή του επίσκεψη. Η βελτίωση της εικόνας του. Μα αν δεν είχε και αυτός κάποιο όφελος γιατί να κάνει όλη αυτή την στροφή; Αλλά με συγχωρείται ως πότε τον λογαριασμό των όποιων εντάσεων της Τουρκίας με την Δύση πρέπει να τον πληρώνουμε εμείς; Αν θέλουν οι Δυτικοί να συγκρουστούν μαζί του, πολύ ευχαρίστως, αλλά ο λογαριασμός δικός τους, όχι αυτοί να πουλάνε εκεί δισεκατομμύρια, να κάνουν επενδύσεις τεράστιες και όταν τσακώνονται εμείς να έχουμε παραβιάσεις, λαθρομετανάστες και ένταση. Αυτό δεν μας εξυπηρετεί και καλό είναι κάποτε να κοιτάμε και εμείς το Συμφέρον μας όπως πάντα κάνουν οι Δυτικοί μας Σύμμαχοι για τον εαυτό τους.
Αγαπητέ Κυριάκο Μητσοτάκη θερμά συγχαρητήρια για χθες!

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS