Γεωργιάδης για καλάθι του νοικοκυριού: Συγκρατεί τις τιμές και στα υπόλοιπα προϊόντα

Γεωργιάδης για καλάθι του νοικοκυριού: Συγκρατεί τις τιμές και στα υπόλοιπα προϊόντα

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης επίσκεψη σε υποκατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, που κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση στο «καλάθι του νοικοκυριού» κατά την πέμπτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου.


«Για πέμπτη εβδομάδα οι τιμές σε πάρα πολλά προϊόντα του καλαθιού πέφτουν. Αν κάποιος αγόραζε το ίδιο καλάθι από την πρώτη μέχρι την πέμπτη εβδομάδα θα έβλεπε ότι το σύνολο της αξίας του ήταν μειωμένο» σημείωσε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως τόνισε «σε πάνω από 200 προϊόντα έχουμε πετύχει μείωση τιμών» εξηγώντας ότι «οι αυξήσεις είναι στα νωπά προϊόντα που επηρεάζονται από ευμετάβλητους παράγοντες».

Κατά τον υπουργό Ανάπτυξης το «καλάθι του νοικοκυριού» συγκρατεί τις τιμές και έξω από αυτό, καθώς «έχουν προχωρήσει σε προσφορές οι βιομηχανίες για να τραβήξουν τους καταναλωτές και έχει υπάρξει και συγκράτηση τιμών».

Ακόμη, σημείωσε ότι «η τάση του πληθωρισμού είναι προς τα κάτω. Από 12% το καλοκαίρι είμαστε στο 9% άρα πηγαίνουμε καλύτερα».

Επίσης, προανήγγειλε, ότι «τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τις ανακοινώσεις για το καλάθι των γιορτών για να ξέρουν οι καταναλωτές τα προϊόντα σε αυτό» διαβεβαιώνοντας ότι «θα κάνουμε το παν ωστε το εορταστικό τραπέζι να το δουν οι πολίτες με όσο το δυνατόν μικρότερη αύξηση σε σχέση με πέρυσι».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ