ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Αν χρειαστεί, μπορεί να επιστρέψουν τα SMS

Το ενδεχόμενο να επιστρέψουν τα SMS άφησε ανοικτό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ, ρωτήθηκε για το εάν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψουν τα SMS, απάντησε: «Μπορεί να επιστρέψουν τα SMS, φυσικά, όλα μπορεί να συμβούν». «Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μας έχει προειδοποιήσει για την κρισιμότητα των στιγμών», είπε ο υπουργός. «Αν μπορέσουμε όλοι να το συνειδητοποιήσουμε και να τηρήσουμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής -μάσκες, αποστάσεις, συχνή απολύμανση χεριών-, ο ιός θα υποχωρήσει», πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

Αδωνις Γεωργιάδης: Αν όλοι φοράμε μάσκα, όλα θα πάνε καλά

Ο Αδωνις Γεωργιάδης επισήμανε τη σημασία της μάσκας, υπογραμμίζοντας ότι εάν όλοι τη φορούν σε έναν κλειστό χώρο η πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού είναι μηδέν. «Αν σε έναν κλειστό χώρο φοράνε όλοι μάσκα, ακόμη και αν είναι κάποιοι ασυμπτωματικοί, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι μηδέν», επισήμανε, δικαιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει την πληρότητα στα πλοία.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα εισαγόμενα κρούσματα είναι λίγα, ενώ απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν γίνονται επαρκή τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στα σύνορα, είπε ότι «το στατιστικό δείγμα που έχουμε από τα τεστ στα αεροδρόμια είναι ότι η τάση δεν είναι μεγάλη», και συμπλήρωσε: «Δεν είναι τα εισαγόμενα κρούσματα που μας ανησυχούν, τα εγχώρια είναι αυτά που μας ανησυχούν».

Σύψας: Αν το επιβάλει η κατάσταση, τότε θα επιβληθεί ένας περιορισμός μετακίνησης μέσω SMS

Η άνοδος των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές. Μιλώντας, χθες, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας αναφέρθηκε και αυτός στο ενδεχόμενο επιστροφής των SMS. Οπως τόνισε, η επιστημονική κοινότητα είναι ιδιαίτερα ανήσυχη και η επιστροφή των SMS μπορεί να πραγματοποιηθεί, εάν κριθεί απαραίτητο. Στο τραπέζι της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με τον κ. Σύψα, φαίνεται να είναι η επαναφορά του SMS στο 13033 για τις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα) που χρειάζονται περισσότερη προστασία.

«Δεν σας κρύβω ότι έχουμε μία σημαντική ανησυχία. Δεν θέλω να σπείρω πανικό, όμως η ανησυχία είναι έντονη για την εξέλιξη της πανδημίας μετά την τελευταία εβδομάδα. Στο τραπέζι είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων. Αν το επιβάλει η κατάσταση, τότε θα επιβληθεί ένας περιορισμός μετακίνησης μέσω SMS. Υπάρχουν κι άλλα μέτρα πάνω στο τραπέζι, που θα εξεταστούν ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας», τόνισε ο κ. Σύψας.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS