Γεωργιάδης: Το μεγάλο κύμα ακρίβειας δεν έχει έρθει ακόμα - Τι είπε για Τσίπρα, Ισπανία και Podemos

Γεωργιάδης: Το μεγάλο κύμα ακρίβειας δεν έχει έρθει ακόμα - Τι είπε για Τσίπρα, Ισπανία και Podemos

«Σύμφωνα με τους καθημερινούς μας ελέγχους στα super market, το μεγάλο κύμα ακρίβειας, όπως περιγράφεται, ακόμα δεν έχει έρθει. Δεν λέω ότι αποκλείεται να έρθει, αλλά σήμερα που μιλάμε δεν έχει έρθει», τόνισε στο Open ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, τόνισε ότι «έχουμε καταναλωτές που ξοδεύουν - και για να ξοδεύουν σημαίνει ότι έχουν - μία στατιστική υπηρεσία που λέει ότι το διαθέσιμο εισόδημα έχει αυξηθεί και μια αγορά που έχει τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Εξαιρώ τα καύσιμα»
Για τις ανατιμήσεις και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Αν μετρήσεις την αύξηση των τιμών σε διάφορα είδη με βάση τις τιμές του 2020 θα δεις μεγάλες διαφορές. Και εκεί μπορείς να στηρίξεις ένα αφήγημα ότι υπάρχει ακρίβεια. Το 2020, όμως, υπήρχε αρνητικός πληθωρισμός διότι η οικονομία ήταν κλειστή. Άρα, είναι λάθος ως έτος αναφοράς υπό την έννοια ότι δεν ήταν φυσιολογικός ο οικονομικός κύκλος. Αν το συγκρίνουμε με το 2019 οι τιμές δεν έχουν αξιοσημείωτες διαφορές. Εξαιρώ τα καύσιμα ασφαλώς και την ενέργεια, που είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και για αυτό το λόγο υπάρχουν και ειδικά μέτρα».

«Δεν έχει επαφή»
«Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός, αλλά επαφή με την πραγματικότητα δεν έχει αποκτήσει. Σε όλες τις ομιλίες του φέρνει ως παράδειγμα προς μίμηση την Ισπανία, προφανώς λόγω της ιδεολογικής τους συγγένειας με τους Podemos. Η Ισπανία όμως είχε πληθωρισμό 4,1% και η Ελλάδα 2,1%. Άρα, κάτι κάνουμε καλύτερα», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ