Γιάννης Οικονόμου: Ανυπόστατοι και ψευδείς οι ισχυρισμοί Ερντογάν

Γιάννης Οικονόμου: Ανυπόστατοι και ψευδείς οι ισχυρισμοί Ερντογάν

«Τελείως ανυπόστατους και ψευδείς», αποκάλεσε του ισχυρισμούς Ερντογάν για τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης.

«Η Τουρκία έχει τεράστιες ευθύνες για την εργαλειοποίηση του προσφυγικού», είπε, σημειώνοντας ότι «έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι η χώρα μας είναι κράτος δικαίου και πάντα συνδράμει στην διάσωση ζωών». Πρόσθεσε εμφατικά ότι «η προπαγάνδα και οι ψευδείς ισχυρισμοί δεν θα κρύψουν την επιδίωξη της Τουρκίας να εργαλειοποιήση του προσφυγικού».

Ο κ. Οικονόμου, αναφερθείς στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, είπε ότι «προχωράμε γοργά και αποφασιστικά στην υλοποίηση του σχεδίου με την μείωση των φόρων», σημειώνοντας παράλληλα ότι «τώρα υπερκαλύπτουμε τη δέσμευση μας για συνολική ελάφρυνση κατά 30%».

Τη θλίψη της ελληνικής κυβέρνησης για το θάνατο του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, εκφράζοντας ταυτοχρόνως και τα συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ερωτηθείς για το τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση με τους συνδέσμους οπαδών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι έχουν ήδη αναληφθεί θεσμικές πρωτοβουλίες και πως «ό,τι παραπάνω χρειαστεί να γίνει, θα γίνει». «Δεν θα συμβιβαστούμε ούτε θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές», είπε και πρόσθεσε ότι το θέμα είναι γενικότερο και αφορά και στη νεανική παραβατικότητα.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, είπε ότι έως σήμερα έχουν χορηγηθεί συνολικά 19,460.000 δόσεις και ειδικότερα το 74% των πολιτών στον γενικό πληθυσμό και το 83% στον ενήλικο πληθυσμό είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Γνωστοποίησε επίσης ότι το εμβόλιο της Novavax θα φτάσει στην Ελλάδα στις 21 Φεβρουαρίου (αρχικά 160.000 δόσεις), ενώ έως το Μάρτιο θα λάβουμε συνολικά 470.000 δόσεις. Σημείωσε δε ότι θα δημιουργηθούν νέα εμβολιαστικά κέντρα για τη χορήγηση του εν λόγω σκευάσματος.

Υπενθύμισε ότι στις 7 Φεβρουαρίου δεν θα θεωρούνται εμβολιασμένοι όσοι έχουν συμπληρώσει 7μηνο από τις 2 δόσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ