Εκλογές 2023: «Χαμόγελα» στο Μαξίμου από τις κρυφές μετρήσεις της κοινής γνώμης των τελευταίων ημερών

Εκλογές 2023: «Χαμόγελα» στο Μαξίμου από τις κρυφές μετρήσεις της κοινής γνώμης των τελευταίων ημερών

Από τη μια, ο πρωθυπουργός δεσμεύεται ταχεία προώθηση των απαιτούμενων αλλαγών και από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας επικαλείται τη νεφελώδη έννοια της προοδευτικής διακυβέρνησης

Καθώς θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές της 21ης Μαϊου, το Μέγαρο Μαξίμου θα αναδεικνύει τις αιχμές της προεκλογικής του στρατηγικής με την Οικονομία να αποτελεί αναμφίβολα μία από τις βασικές.

«Δεν αρκεί να προσθέτουμε δουλειές, πρέπει να είναι και καλοπληρωμένες δουλειές. Ο τουρισμός έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει τέτοιες θέσεις απασχόλησης, καθώς το τουριστικό προϊόν ολοένα και αναβαθμίζεται», τόνισε προ ημερών από τα Καμένα Βούρλα ο πρωθυπουργός.

Είναι πρόδηλο, εξάλλου, ότι ο τουρισμός αντιμετωπίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου ως ένα από τα success stories της κυβέρνησης της ΝΔ. Όπως εξηγεί κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος επικαλείται και τα σημαντικά οικονομικά επιτεύγματα της παρούσας κυβερνητικής θητείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέτει ολοένα και εντονότερα το δίλημμα πως μόνο πιθανή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί πως τη συνεπή πολιτική μείωση της φορολογίας των τελευταίων τεσσάρων ετών θα διαδεχθούν ενεργητικές πολιτικές βελτίωσης του διαθέσιμου εισοδήματος.

Πέραν των απαιτούμενων αλλαγών στο κράτος, που επανήλθαν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στο φόντο της ανείπωτης εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη, είναι σαφές ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα προτάξει ως κεντρική προτεραιότητα της επόμενης τετραετίας τη σύγκλιση των μισθών στην Ελλάδα με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Στο μεταξύ, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν στη διάθεσή τους ευρήματα από φανερές αλλά και κρυφές μετρήσεις της κοινής γνώμης, που όπως λένε αφήνουν ορθάνοιχτο παράθυρο για την αυτοδυναμία, ως εκ τούτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξακολουθήσει να παίζει το χαρτί της σταθερότητας και της ανάγκης για ασφαλή πλεύση του κυβερνητικού σκάφους εν μέσω περιβάλλοντος διεθνούς αστάθειας.

Για το κυβερνών κόμμα η πολιτική αντίθεση είναι καταφανέστατη: από τη μια πλευρά, ο πρωθυπουργός δεσμεύεται για ταχεία προώθηση των απαιτούμενων αλλαγών και για διατήρηση των συνθηκών οικονομικής ανάπτυξης και, από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας επικαλείται μια νεφελώδη έννοια, αυτήν της προοδευτικής διακυβέρνησης, και ο Νίκος Ανδρουλάκης θέτει κουίζ ως προς το πρόσωπο του αυριανού πρωθυπουργού, προκαλώντας, όπως λένε αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, αχρείαστη σύγχυση στους ψηφοφόρους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ