Χατζηδάκης: Αναδρομικά 345-384 ευρώ τον μήνα ώσπου να βγουν οι κύριες συντάξεις

Χατζηδάκης: Αναδρομικά 345-384 ευρώ τον μήνα ώσπου να βγουν οι κύριες συντάξεις

Επιδίωξη του υπουργείου είναι να υπάρξει μια παράλληλη διαδικασία ώστε κύριες και επικουρικές συντάξεις να βγαίνουν μαζί, τόνισε ο Κώστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση και εξήγησε:


«Θα ξεκινήσουμε από τις εκκρεμότητες των κύριων συντάξεων και θα αντιμετωπίσουμε με ένα μέτρο ανακούφισης τις εκκρεμότητες. Το μέτρο ανακούφισης είναι αυτό το οποίο έχει εξαγγελθεί, ότι για αυτούς που δεν έχουν πάρει κύρια σύνταξη και για αυτούς που δεν έχουν πάρει ούτε προσωρινή σύνταξη θα δοθεί ένας αριθμός εθνικών συντάξεων που θα ξεκινάει από την ημέρα υποβολής της αίτησης. Οι συντάξεις αυτές, θα κυμαίνονται από 345- 384 ευρώ (για όσους έχουν πάνω από 20 χρόνια εργασίας).

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, θα υπάρχει παράλληλα πρόβλεψη ώστε το ποσό αυτό να μπορεί να δοθεί αναδρομικά. «Εάν έχεις υποβάλλει την αίτηση σου πριν 10 μήνες, θα πάρεις 384 επί 10» τόνισε και πρόσθεσε ότι θα περάσει σχετική διάταξη στην Βουλή ενώ έχουν δοθεί ήδη εντολές στον ΕΦΚΑ για να «τρέξει» γρήγορα το εγχείρημα με την διοίκηση του να εκτιμά πώς θα είναι έτοιμη να το υλοποίηση περίπου σε δύο μήνες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS