ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ: «Είμαστε υπηρέτες των πολιτών και όχι εξουσιαστές»

Ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ ζητώντας τους να είναι στο πλευρό του υπουργείου για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού.

Το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της νέα υπηρεσίας «MyEFKAlive». Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Κωστής Χατζηδάκης είχε την ευκαιρία να απευθύνει ένα μήνυμα στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ.

Ο υπουργός μίλησε για τις κινητοποιήσεις και τις φωνές εναντίον του, τονίζοντας ότι οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ πρέπει να είναι σύμμαχοι στην προσπάθεια που γίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την αναβάθμιση του οργανισμού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κωστής Χατζηδάκης στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ
«Θέλω με την ευκαιρία αυτή να κλείσω με μια παρατήρηση, που αφορά στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ. Υπάρχουν κάποιοι λιγοστοί υπάλληλοι του πρώην ΟΓΑ που διαμαρτύρονται έξω τώρα καθώς ερχόμουν. Λένε ότι είμαι ανεπιθύμητος για τους ίδιους. Το θέμα είναι να μην είμαστε όλοι μαζί ανεπιθύμητοι για τους πολίτες. Διότι φοβούμαι ότι αν υπάρχει αδιαφορία από την κυβέρνηση και την διοίκηση, αλλά και δεσποτική αντίληψη από τους υπαλλήλους – όσους έχουν αυτή την αντίληψη – στο τέλος θα είμαστε όλοι μαζί ανεπιθύμητοι από αυτούς που πρέπει να υπηρετούμε, διότι εδώ είμαστε υπηρέτες των πολιτών.

Δεν είμαστε εξουσιαστές και αυτό θέλω να γίνει κατανοητό προς όλες τις πλευρές. Εγώ θεωρώ πως είμαστε σύμμαχοι με τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ. Δουλεύουμε όλοι για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Και είμαι βέβαιος ότι η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων το αντιλαμβάνεται ό,τι και να λένε ορισμένοι συνδικαλιστές που έχουν μείνει σε κλισέ περασμένων δεκαετιών. Εμείς συναισθανόμαστε το χρέος μας απέναντι στους πολίτες.

Ξέρουμε ότι ο ΕΦΚΑ έχει μια σειρά από ελλείμματα και προβλήματα και αυτά πάμε να αντιμετωπίσουμε. Το θέμα της ταχείας απονομής των συντάξεων αφενός και το θέμα της καθημερινής εξυπηρέτησης του πολίτη αφετέρου. Και τα δύο είναι θέματα μείζονος σπουδαιότητος. Προσωπικά είμαι απαιτητικός από τον εαυτό μου πρώτα από όλα, από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ εννοείται, αλλά και από τους υπαλλήλους. Και είμαι βέβαιος ότι το μήνυμα αυτό το αποδέχεται και το αγκαλιάζει η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ και με τα εργαλεία που τους δίνουμε, αυτά που περιέγραψα και άλλα που θα τεθούν σε εφαρμογή και στο επίπεδο της απονομής των συντάξεων, κάνουμε και την καθημερινότητά τους ευκολότερη.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να κάνουμε καλύτερη και ευκολότερη και την καθημερινότητα του πολίτη. Το δικαιούται ο Έλληνας πολίτης και αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το κάνει πράξη».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Η κοινωνία και το σπήλαιο του Πλάτωνα

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS