Χατζηδάκης: Θα αυξήσουμε σημαντικά τον κατώτατο μισθό - Τι είπε για την ταχεία έκδοση συντάξεων

Χατζηδάκης: Θα αυξήσουμε σημαντικά τον κατώτατο μισθό - Τι είπε για την ταχεία έκδοση συντάξεων

 

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού και τις εκκρεμείς συντάξεις μίλησε στον Antenna ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος βρέθηκε στην «Ημέρα Καριέρας» που διοργανώνει ο ΟΑΕΔ.

Μιλώντας για την αύξηση του κατώτατου μισθού ο κ. Χατζηδάκης δεν θέλησε να αναφερθεί στο ακριβές ποσό και στο ποσοστό αύξησή του, σημειώνοντας ότι χθες το απόγευμα πήρε στα χέρια του την έκθεση του ΚΕΠΕ και των εμπειρογνωμόνων.

Όπως είπε θα τις μελετήσει, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και στην συνέχεια θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Θα προσπαθήσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην ανταγωνιστικότητα της αγοράς και τις ανάγκες των εργαζομένων, υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, ωστόσο σημείωσε ότι η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα είναι σημαντική.

Τόνισε, ωστόσο, ότι αν οι αυξήσεις είναι αλόγιστες τότε τις πληρώνουν αυτοί για τους οποίους γίνονται. Θέλουμε να δώσουμε ένα μέρισμα ανάπτυξης στους εργαζόμενους, ανέφερε ακόμα, ενώ πρόσθεσε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασείρει και το επίδομα ανεργίας.

Σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις και τα πυρά που εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε μπάχαλο με την συγχώνευση του ΕΦΚΑ και τώρα ζητάει και τα ρέστα».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας αναμένονται δυο κατηγορίες, οι συντάξεις fast track και οι συνάξεις εμπιστοσύνης, ενώ στην συνέχεια εξήγησε την διαδικασία για την έκδοση των συντάξεων στις δυο αυτές κατηγορίες.

Για την «Ημέρα Καριέρας» του ΟΑΕΔ ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για έναν καινούργιο θεσμό για τα ελληνικά δεδομένα, ενώ ανέφερε ότι συμμετέχουν 80 επιχειρήσεις οι οποίες προσφέρουν 4.500 θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση για την «Ημέρα Καριέρας», από τον κόσμο, ενώ συμμετέχουν επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους επιχειρήσεων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ