Η μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμου «ψηφίζει» Ελλάδα

Η μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμου «ψηφίζει» Ελλάδα

Με τον διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της JPMorgan Chase & Co, Τζέιμι Ντίμον, θα συναντηθεί στη 1:00 μ.μ. ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον, ελληνικής καταγωγής, ισχυρό άνδρα της JPMorgan πραγματοποιείται στον απόηχο της σημαντικής συμφωνίας της JP Morgan για την εξαγορά του 49% της ελληνικής εταιρείας Viva Wallet που αποτελεί μια ακόμη «ψήφο εμπιστοσύνης» στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Το deal για το 49% της Viva υπολογίζεται στα επίπεδα του 1,1 δισ. δολαρίων και έρχεται ως συνέχεια μεγάλων επενδύσεων από τεχνολογικούς κολοσσούς (Microsoft, Cisco, Digital Realty κ.α.) στη χώρα μας.

Να σημειωθεί πως η JP για πρώτη φορά υλοποιεί μια άμεση επένδυση τέτοιου ύψους στην Ελλάδα. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, η JP έχει προχωρήσει σε 24 εξαγορές ή στρατηγικές επενδύσεις σε μία σειρά από τομείς, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στο κομμάτι του fintech.

Η μεγαλύτερη συστημική τράπεζα του κόσμου

Η JP Morgan Chase έγινε για άλλη μια φορά η πιο συστημικά σημαντική τράπεζα στον κόσμο σύμφωνα με την τελευταία ετήσια κατάταξη από τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές.

Σύμφωνα με το Reuters, το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB), που αποτελείται από ρυθμιστικές αρχές από τις χώρες της G20, δημοσίευσε τον τελευταίο του πίνακα με τις 30 κορυφαίες συστημικές τράπεζες του κόσμου.

Οι 30 τράπεζες χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες, ανάλογα με το πόσο συστημικές, διασυνδεδεμένες και πολύπλοκες είναι, με την JP Morgan τώρα να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο.

Πέρυσι η JPMorgan μοιράστηκε τη θέση με την HSBC και τη Citigroup, αλλά τώρα είναι μόνη. Η BNP Paribas και η Goldman Sachs ανέβηκαν επίσης κατά μία βαθμίδα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS