Ιερώνυμος σε Πιερρακάκη: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα
Φωτογραφία: Facebook

Ιερώνυμος σε Πιερρακάκη: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα

Συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα είχαν σήμερα στο υπουργείο Παιδείας ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου από τότε που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Παιδείας ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Έρχεται, δε, μετά το μήνυμα του κ. Ιερώνυμου για τις επιθέσεις εις βάρος πολιτικών.

Η ανάρτηση Πιερρακάκη για τη συνάντηση με τον Ιερώνυμο

Σε ανάρτησή του στο facebook ο υπουργός Παιδείας έγραψε για τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο: «Υποδέχτηκα με ιδιαίτερη χαρά και τιμή στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Πολιτεία και Εκκλησία συνεργάζονται αρμονικά σε πνεύμα συναλληλίας, με ειλικρινή διάλογο, αμοιβαίο σεβασμό και γνώμονα το καλό της πατρίδας μας».

Για «δημιουργική» συζήτηση έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος και ταυτόχρονα για μια ευκαιρία για ανταλλαγή και απόψεων και ευχών συγχρόνως. «Είναι αλήθεια ότι είναι δύσκολος ο δρόμος, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, από διάφορους χώρους, και είμαστε υποχρεωμένοι πολλές φορές να τα αντιμετωπίσουμε. Γι' αυτό χρειάζονται και οι κατά καιρόν συναντήσεις. Έρχομαι λοιπόν μέσα από την καρδιά μου να ευχηθώ καλή δύναμη στον λαό μας πρώτα από όλα, σε όλους όσοι εργάζονται για την ειρήνη και την αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων - και ακόμα περισσότερο που είμαστε μαζί εδώ, συνεργασία, διότι η συνεργασία είναι το καλύτερο μέσο, το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που υπάρχουν κάθε φορά», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Από τη μεριά του, ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των σχέσεων Πολιτείας - Εκκλησίας και μίλησε για τη συνεργασία στο πλαίσιο της συναλληλίας και των διακριτών ρόλων μεταξύ των δύο πλευρών.

«Η σχέση του υπουργείου με την Εκκλησία είναι ιστορική, έχει έναν βαθύ συμβολισμό, ανάγεται στην ίδια την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Βεβαίως, αποσκοπούμε στο ίδιο, Πολιτεία και Εκκλησία: στο καλό του ελληνικού λαού. Και ακριβώς γι' αυτό είναι απαραίτητη η συνεργασία μεταξύ μας, πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους Πολιτείας - Εκκλησίας, πάντοτε όμως και με πνεύμα συναλληλίας», επισήμανε ο κ. Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με το romfea.gr, μετά το πέρας της συνάντησης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι «η Εκκλησία δεν εκδικείται και αγαπά όλους».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ