Ηχηρή αντίδραση της Αθήνας στη νέα πρόκληση της Τουρκίας: Παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού

Ηχηρή αντίδραση της Αθήνας στη νέα πρόκληση της Τουρκίας: Παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού

Αμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις εμπρηστικές δηλώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τις αντιδράσεις της Αθήνας μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Το υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για «παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας», απαντώντας στην εμπρηστική ανακοίνωση της Άγκυρας για την Αγία Σοφία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν», αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η παρέμβαση της Άγκυρας

Το πρωί του Σαββάτου, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση εναντίον της Ελλάδας, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την Αγία Σοφία.

«Καταδικάζουμε σθεναρά την ελληνική κυβέρνηση για τις εχθρικές δηλώσεις, καθώς και για το γεγονός ότι επέτρεψε να καεί δημοσίως η τουρκική σημαία στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

Στο ίδιο πλαίσιο, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, το οποίο δεν μπορεί να χωνέψει τις εξελίξεις με την Αγία Σοφία.

«Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά, τα οποία δεν έχουν διδαχθεί το μάθημα της Ιστορίας και δεν σέβονται την ένδοξη σημαία μας, θα πρέπει να θυμούνται τη μοίρα τους στο Αιγαίο» συνέχισε, σε αυστηρό ύφος.

Κάλεσε δε την Αθήνα να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, ενώ επανέλαβε ότι «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που καταπιέζει τη μουσουλμανική - "τουρκική" μειονότητα στη Θράκη».

Αντιδράσεις στην Αθήνα

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα, μετά την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας, έπειτα από 86 ολόκληρα χρόνια.

Χαρακτηριστικό είναι πως στη Μητρόπολη Αθηνώνεψάλη η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου ενώ οι καμπάνες σε όλη τη χώρα ήχησαν πένθιμα με την χριστιανική κοινότητα να εκφράζει την οδύνη της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS