Ηχηρό μήνυμα Δένδια: Η Τουρκία αμφισβητεί την παρουσία και τη δέσμευσή της με το ΝΑΤΟ

Ηχηρό μήνυμα Δένδια: Η Τουρκία αμφισβητεί την παρουσία και τη δέσμευσή της με το ΝΑΤΟ

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην υποτιθέμενη αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία, με αφορμή τις προκλήσεις του Ταγίπ Ερντογάν για την δήθεν αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίουέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Από το Όσλο, όπου βρίκεται ο Έλληνας ΥΠΕΞ έστειλε σαφές μήνυμα προς την γείτονα χώρα επισημαίνοντας πως όλα αυτά που λέει η Τουρκία και το μπαράζ των δηλώσεων των Τούρκων αξιωματούχων είναι παντελώς απαράδεκτα και στερούνται κάθε νομικής βάσης.

Υπενθυμίζεται ότι προκλητικός εμφανίστηκε και πάλι σε δήλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους εν πτήσει κατά την επιστροφή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναφέρθηκε στην υποτιθέμενη αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών.

«Η Τουρκία επιλέγει αυτή τη στιγμή που το ΝΑΤΟ πρέπει να αναδείξει την ενότητά του απέναντι στην προάσπιση της εδικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, επιλέγει να εκτοξεύει απειλές κατά της Ελλάδας, και αμφισβητεί την ίδια της την παρουσία και τη δέσμευση της με το ΝΑΤΟ και τον Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ΟΗΕ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ