Λιβύη: Επιθυμούμε να συνεχιστούν οι φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα, λέει ο Μένφι

Λιβύη: Επιθυμούμε να συνεχιστούν οι φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα, λέει ο Μένφι

Την βούληση του προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης να συνεχιστούν οι φιλικές σχέσεις με όλες τις χώρες με τις οποίες το Κράτος της Λιβύης έχει διπλωματικές σχέσεις, εξέφρασε μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του προεδρικού συμβουλίου της χώρας Μοχάμεντ Μένφι, μετά από το διπλωματικό επεισόδιο που διαδραματίστηκε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια την Πέμπτη στην Τρίπολη.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των χωρών, επομένως επιθυμούμε να εξαλείψουμε όλες τις αιτίες κακής κατανόησης και αποφυγής τυχόν διπλωματικών επεισοδίων και απορρίπτοντας τυχόν κλιμακωτικά βήματα», αναφέρει.

Η ανακοίνωση του προέδρου του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης

«Το Προεδρικό Συμβούλιο επιθυμεί να συνεχίσει τις φιλικές σχέσεις με όλες τις χώρες με τις οποίες το Κράτος της Λιβύης έχει διπλωματικές σχέσεις και επιδιώκει να τις ενισχύσει στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και των διεθνών κανόνων που διέπουν τη διπλωματική εργασία για να αποφευχθεί οτιδήποτε εμποδίζει και διαταράσσει την ειρήνη αυτών των σχέσεων, και η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των χωρών, επομένως επιθυμούμε να εξαλείψουμε όλες τις αιτίες κακής κατανόησης και αποφυγής τυχόν διπλωματικών επεισοδίων και απορρίπτοντας τυχόν κλιμακωτικά βήματα. Σε εξέλιξη βρίσκεται επικοινωνία με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για να διευκρινιστούν οι λόγοι της ματαίωσης της σημερινής επίσκεψής του στην πρωτεύουσα Τρίπολη από τον Υπουργό Εξωτερικών. Δρ.. Muhammed Yunus Al-Manfi Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS