Καλάθι του νοικοκυριού - Γεωργιάδης: Έρχονται νέες καλές τιμές και μέτρα στα σούπερ μάρκετ

Καλάθι του νοικοκυριού - Γεωργιάδης: Έρχονται νέες καλές τιμές και μέτρα στα σούπερ μάρκετ

Το μέτρο με το «καλάθι του νοικοκυριού» αποδίδει καρπούς και βοηθάει το… πορτοφόλι του κόσμου, ενώ έρχονται και νέες καλές τιμές, αλλά και νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισκέφθηκε σήμερα δύο σούπερ μάρκετ και έμεινε ικανοποιημένη από την εικόνα που επικρατούσε σχετικά με το «καλάθι του νοικοκυριού».

Τα μέτρα στην αγορά θα διατηρηθούν για όσο διαρκεί η εξωγενής κρίση ακρίβειας, δήλωσε σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, o αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσηςκαι ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, επισκέφθηκαν σήμερα δύο καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ «Bazaar» και «Γαλαξίας», καθώς την εβδομάδα που πέρασε κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μείωση στις τιμές των προϊόντων του «καλαθιού του νοικοκυριού».

Σταθερές και ελαφρά μειωμένες οι τιμές

Όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «το πρώτο “Καλάθι του Νοικοκυριού” για το 2023 παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς αν και άλλαξε ο χρόνος και ξεκίνησαν οι αυξήσεις που είχαν προαναγγελθεί και που ήταν αναπόφευκτες λόγω του πληθωρισμού, και έχουμε αυξήσεις σε αρκετά προϊόντα εκτός “Καλαθιού”, το “Καλάθι” κατάφερε να κρατήσει τις τιμές απολύτως σταθερές για 10η εβδομάδα με μία ελαφρά τάση μείωσης. Η γενική τάση του “Καλαθιού” παραμένει λοιπόν απολύτως θετική για τον καταναλωτή».

«Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντική αυτή η βοήθεια στους συμπολίτες μας, καθώς με αυτή μας την πρωτοβουλία τους δίνουμε την ευκαιρία να μην υφίστανται τις συνέπειες του πληθωρισμού εάν και εφόσον επιλέγουν να ψωνίζουν από το “Καλάθι”», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ που έχουν βάλει πλάτη σε αυτή την προσπάθεια. Χθες είχαμε τηλεδιάσκεψη με τη βιομηχανία τροφίμων και συζητήσαμε το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την παρουσία των επώνυμων προϊόντων στο “Καλάθι”. Σήμερα θα έχουμε αντίστοιχη τηλεδιάσκεψη με τα σούπερ μάρκετ και νομίζω ότι θα έχουμε πολλές καινούργιες καλές τιμές τις επόμενες ημέρες», συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Καλάθι και Market Pass εξοικονομούν 130 ευρώ σε 4μελή οικογένεια»

Από την πλευρά του ο Νίκος Παπαθανάσης επισήμανε: «Βρισκόμαστε στη 10η εβδομάδα εφαρμογής του “Καλαθιού” και διαπιστώνουμε, για ακόμα μια φορά, ότι οι τιμές στα περισσότερα προϊόντα διατηρήθηκαν στα ίδια ή και σε χαμηλότερα επίπεδα».

«Στο “Καλάθι”, που όπως αποδεικνύουν τα στατιστικά λειτουργεί, θα προστεθεί πολύ σύντομα και η κάρτα αγορών (Market Pass). Συνδυαστικά τα δύο μέτρα μπορούν να εξοικονομήσουν σε μια τετραμελή οικογένεια πάνω από 130 ευρώ τον μήνα. Και δεν είναι μόνον αυτά. Η κυβέρνησή μας έχει ήδη ανακοινώσει μια σειρά δράσεων, όπως οι αυξήσεις στις συντάξεις, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης κ.ά, οι οποίες έρχονται για να στηρίξουν το διαθέσιμο εισόδημα των συμπολιτών μας.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την αγορά και θα διατηρήσουμε τα μέτρα για όσο διαρκεί αυτή η εξωγενής κρίση ακρίβειας, προκειμένου να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους οικονομικά συμπολίτες μας από τις αυξήσεις των τιμών», συμπλήρωσε, επίσης, οΝίκος Παπαθανάσης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS