Νέα βόμβα Καλογρίτσα: «Οργανωτής όλων ήταν ο Νίκος Παππάς» - Τι καταγγέλλει ο επιχειρηματίας για τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα βόμβα Καλογρίτσα: «Οργανωτής όλων ήταν ο Νίκος Παππάς» - Τι καταγγέλλει ο επιχειρηματίας για τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Χρ. Καλογρίτσας δείχνει τον Ν. Παππά • Ο πρώην υπουργός κατονομάζεται από τον επιχειρηματία ως το πρόσωπο που «οργάνωσε μαζί με την εταιρεία CCC» τη δημιουργία καναλιού ΣΥΡΙΖΑ • Την άλλη εβδομάδα ο φάκελος στη Βουλή • Γιατί ζητεί να ερευνηθεί η περίπτωση «αθέμιτου ωφελήματος»


Σε νέο, συμπληρωματικό υπόμνημα που κατέθεσε χθες ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας στον εισαγγελέα, στοιχειοθετεί μια σειρά πράξεων που αποδίδει στον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, οι οποίες θα πρέπει να διερευνηθούν από τη Βουλή, όταν ο φάκελος φτάσει σε αυτήν και έλαβαν χώρα, παρασκηνιακά, στο πλαίσιο για του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

 

Ο Χρήστος Καλογρίτσας επαναλαμβάνει όσα αναφέρονταν στην μηνυτήρια αναφορά και στο πρώτο υπόμνημα που κατέθεσε στις δικαστικές αρχές υποστηρίζοντας πως η σύμβαση με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC για τη δημιουργία mall στα Ηνωμένες Αραβικά Εμιράτα ήταν εικονική και πως καταρτίστηκε για να μπορέσει να εισέλθει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες η εταιρία του.

 

Απώτερος στόχος ήταν η δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, προσκείμενου στην τότε Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον πρώην υπουργό ο επιχειρηματίας αποδίδει κεντρικό ρόλο τονίζοντας πως είχε σημαντική και καθοριστική ανάμιξη καθώς ήταν αυτός που έφερε σε εμπλοκή όλα τα εμπλεκόμενα μέλη και οργάνωσε τις κινήσεις.

 

«Ο τότε Υπουργός Επικρατείας, κ. Νίκος Παππάς, είχε σημαντική και καθοριστική ανάμιξη στο εν λόγω εγκληματικό σχέδιο των εγκαλουμένων, καθώς ήταν αυτός που έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε τις κινήσεις. Κατά συνέπεια, δέον όπως ερευνηθεί η ευθύνη του ανωτέρου προσώπου αναφορικά με τα εκτιθέμενα αδικήματα, προκειμένου να αναδειχθεί η πλήρης αλήθεια και να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη» αναφέρει ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Λόγω αυτού του ρόλου του Νίκου Παππά, ο εργολάβος υποστηρίζει πως όταν ο ο φάκελος φτάσει στη Βουλή, θα πρέπει να διερευνηθούν οι εξής έξι πράξεις : δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

 

Το «σχέδιο που οργάνωσε ο Νίκος Παππάς» σύμφωνα με τον επιχειρηματία Καλογρίτσα είχε ως στόχο «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού» .

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου ο επιχειρηματίας αποδίδει στον Νίκο Παππά ότι «επιχείρησε να κατοχυρώσει μία από τις τηλεοπτικές άδειες σε πρόσωπα της επιρροής του, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που εκπροσωπούσε». Και επικαλούμενος τη νομοθεσία προσθέτει ότι ο Ν. Παππάς «με τις ενέργειες του αυτές έθεσε εμπόδια στον ελεύθερο ανταγωνισμό και έπληξε βαθύτατα την διαφάνεια και την ακεραιότητα του δημόσιου διαγωνισμού, μολονότι η θέση που κατείχε την δεδομένη χρονική στιγμή καθιστούσε επιτακτική την προάσπιση των συμφερόντων των διαγωνιζόμενων και την διαφύλαξη των αρχών που διέπουν τέτοιου είδους διαγωνισμούς» .

 

Σύμφωνα με τον Χρήστο Καλογρίτσα το ίδιο πολιτικό πρόσωπο ήταν εκείνο που «οργάνωσε μαζί με την εταιρεία CCC τη σύσταση αφανούς εταιρείας, βάζοντας άλλη εταιρεία ως «μπροστάρη» ενώ στην πραγματικότητα, άλλοι θα ήταν οι πραγματικοί δικαιούχοι της άδειας του καναλιού. Όταν θα ολοκληρωνόταν ο διαγωνισμός και θα αποκτούσαν την πολυπόθητη άδεια, αυτός (εννοείται ο Υπουργός) θα είχε δικούς του ανθρώπους στο τιμόνι ενός καναλιού, με όλες τις εξ αυτού του λόγου συνέπειες».

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας προσθέτει πως ο τότε Υπουργός «κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του, δεδομένου ότι αυτός ήταν ο ανώτερος υπεύθυνος της διενέργειας της διαδικασίας του διαγωνισμού, παραβίασε ο ίδιος πρώτα από όλους τους όρους που τέθηκαν στην προκήρυξη. Απώτερος σκοπός του ήταν να αποκτήσει μία τηλεοπτική άδεια, έτσι ώστε να υπάρχει ένα κανάλι «του χεριού τους» το οποίο θα εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα».

 

Ο επιχειρηματίας ζητά να καταθέσουν συγκεκριμένοι μάρτυρες, γεγονός που σημαίνει ότι ο εισαγγελέας πρωτοδικών , ο οποίος έχει στα χέρια του τη δικογραφία, πριν αποφασίσει για τη διαβίβασή της στη Βουλή, θα πρέπει να εξετάσει τα πρόσωπα αυτά και να καλέσει για συμπληρωματικές εξηγήσεις του υπευθύνους της λιβανέζικης εταιρείας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ