Καμμένος: Δεν ψηφίζω τη συμφωνία, διαφωνώ με το όνομα «Μακεδονία» -Δεν θα την περάσει ο Ζάεφ

Καμμένος: Δεν ψηφίζω τη συμφωνία, διαφωνώ με το όνομα «Μακεδονία» -Δεν θα την περάσει ο Ζάεφ

Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος για την επικείμενη συμφωνία Αθήνας - Σκοπίων για το ονοματολογικό.

Ηδη από τις πρώτες δηλώσεις του, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκτίμησε ότι οι Σκοπιανοί δεν θα κάνουν δεκτή τη συμφωνία, ενώ πρόσθεσε ότι εκείνος και το κόμμα του δεν πρόκειται να κάνουν δεκτή συμφωνία με το όνομα «Μακεδονία».

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με τον πρωθυπουργό που αναμένει να μιλήσει με τον Ζάεφ, αλλά δεν μπορεί να πει λεπτομέρειες για την πρόταση συμφωνίας. Για τους ΑΝΕΛ πάντως, που δεν ψηφίζουν όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια, θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Η πρόταση πάντως στην οποία καταλήγουν οι δύο πλευρές, σημείωσε ο Πάνος Καμμένος, περιέχει τους όρους που είχε η πρόταση Καραμανλή, δηλαδή erga omnes (σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις). Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών αλλά εκτίμησε ότι η πρόταση δεν θα γίνει δεκτή απο τα Σκόπια.

Μετά το τέλος της συνέντευξης ο κ. Καμμένος, μιλώντας με τους δημοσιογράφους, πρόσθεσε ότι η συμφωνία -με εξαίρεση το όνομα- είναι εξαιρετική, γι' αυτό και εκτιμά ότι τελικά δεν θα μπορέσει να την περάσει από το Κοινοβούλιό του ο Ζάεφ.

Επίσης, εκτίμησε ότι για να ισχύσει η συμφωνία θα πρέπει να ψηφιστεί απο την ελληνική Βουλή με 180 ψήφους. Και όταν οι δημοσιογράφοι τού επεσήμαναν ότι άλλοι, όπως ο Φώτης Κουβέλης, εκτιμούν ότι αρκούν οι 151 ψήφοι, σχολίασε: «Ο κ. Κουβέλης ας εκλεγεί πρώτα βουλευτής και βλέπουμε»...

Ο Θεόδωρος Τουσουνίδης είναι ο νέος εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος. Η Μανταλένα Παπαδοπούλου αναλαμβάνει τον ρόλο συντονίστριας για τις περιφερειακές, τοπικές εκλογές καθώς και για τις ευρωεκλογές.

Ο νέος εκπρόσωπος ήταν υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ στην Α'Θεσσαλονίκης και κουμπάρος του είναι ο Κώστας Καραμανλής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ