Κάρολος Παπούλιας: Όταν έκανε έξω φρενών την Άνγκελα Μέρκελ – Η φαρμακερή ατάκα [Βίντεο]

Κάρολος Παπούλιας: Όταν έκανε έξω φρενών την Άνγκελα Μέρκελ – Η φαρμακερή ατάκα [Βίντεο]

Μία ατάκα, που είχε κάνει έξαλλη την πρώην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε χρεωθεί… με την καλή έννοια ο Κάρολος Παπούλιας. Ήταν 9 Οκτωβρίου του 2012, εποχή δύσκολη για τη χώρα. Εποχή μνημονίων… Η Γερμανίδα περνούσε το κατώφλι του προεδρικού μεγάρου για να συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια, ο οποίος είχε εκλεγεί τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας για δεύτερη φορά.

Πώς την καλωσόρισε

«Η επίσκεψή σας είναι μια πολύ σημαντική επίσκεψη μέσα σε μια στιγμή που ο ελληνικός λαός περνάει δύσκολες στιγμές, σχεδόν έχει εξαντλήσει την αντοχή του και βέβαια πρέπει να σκεφτούμε μέτρα που θα δώσουν ελπίδα σε αυτόν τον λαό που υποφέρει και μιλάω ιδιαίτερα για αναπτυξιακά μέτρα. Πρέπει να καταπολεμήσουμε την ανεργία των νέων, στην οποία είμαστε πρωταγωνιστές μπροστά από την Ισπανία και βέβαια και την ανεργία των γυναικών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Και για μένα είναι μεγάλη τιμή να επισκέπτομαι την Ελλάδα», δήλωσε με τη σειρά της η Άνγκελα Μέρκελ. «Γνωρίζω ότι οι στιγμές για την Ελλάδα είναι πολύ δύσκολες. Ήρθα εδώ υπό την ιδιότητά μου ως φίλη και εταίρος της Ελλάδας. Θέλουμε να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε στην επίλυση των προβλημάτων»

Η φαρμακερή ατάκα…
Λίγες ημέρες αργότερα, ο Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος το προεδρείο της ΓΣΕΕ, αποκάλυψε την ατάκα, που μάλλον εκνεύρισε την Μέρκελ.

Όπως είπε ο ίδιος στα μέλη της ΓΣΕΕ, βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν η Γερμανίδα καγκελάριος ΑΆνγκελα Μέρκελ τον ρώτησε «τι κάνουν οι πλούσιοι Έλληνες».

Απάντησα, είπε, «ότι ο καθένας συνεισφέρει με βάση τον πατριωτισμό του».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε στο προεδρείο της ΓΣΕΕ ότι συμπλέει μαζί τους και ότι ο ελληνικός λαός έδωσε όσα μπόρεσε να δώσει.

«Το είπα και στην κυρία Μέρκελ. Αν θέλετε και άλλα μέτρα αλλάξτε λαό», επανέλαβε ο κ. Παπούλιας και επισήμανε προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι «η χώρα μας δίνει μια μάχη για να επιζήσει» και πως «αν επιζήσει όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε».

Η ατάκα αυτή πέρασε στην ιστορία, όπως στην ιστορία πέρασε από σήμερα και ο ίδιος, που πέθανε σε ηλικία 92 ετών.

Δείτε το βίντεο από την επίσκεψη της Μέρκελ στο προεδρικό μέγαρο την εποχή εκείνη

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS