Κάρολος Παπούλιας: Το ύστατο χαίρε

Κάρολος Παπούλιας: Το ύστατο χαίρε

Σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία απηύθυνε το ύστατο χαίρε στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, που κηδεύτηκε χθες με τιμές αρχηγού κράτους και θα ταφεί σήμερα στην πατρογονική γη της Ηπείρου.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στο Παγκράτι, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και πλήθος κόσμου.

Τους επικηδείους εκφώνησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο στενός συνεργάτης του Κάρολου Παπούλια Κωνσταντίνος Μηχιώτης, που αναφέρθηκαν με συγκινητικά λόγια στην πολιτική πορεία του εκλιπόντος. «Σήμερα αποχαιρετάμε έναν πιστό και ανυστερόβουλο υπηρέτη του τόπου μας. Τον ευπατρίδη Ηπειρώτη, που δεν δελεάστηκε ποτέ από τους πειρασμούς της εξουσίας. Διέψευσε έτσι, με το παράδειγμά του, όλους όσοι εύκολα απαξιώνουν την πολιτική, την εποχή του λαϊκισμού, κρατώντας αταλάντευτα στη ζωή του και διδάσκοντάς μας τον δρόμο της αρετής», ανέφερε η κ. Σακελλαροπούλου για να προσθέσει ότι «η προσήλωσή του στο εθνικό συμφέρον υπήρξε σταθερή και βιωματική».

«Αποχαιρετάμε έναν πιστό και ανυστερόβουλο υπηρέτη του τόπου μας», ανέφερε η κ. Σακελλαροπούλου – Σήμερα η ταφή του στην πατρογονική γη της Ηπείρου.

Αφού σημείωσε ότι «πολιτεύθηκε πάντα με την αποστασιοποιημένη αφοσίωση που του έδινε το σπουδαίο πλεονέκτημα να διακρίνει καθαρά τη μεγάλη εικόνα της διπλωματίας και της πορείας της χώρας», χαρακτήρισε καίριες «τις παρεμβάσεις του στο Μεσανατολικό ζήτημα, που απέδειξε την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ασκούσε», ενώ «στον διάλογο με την Τουρκία κατάφερε να διασφαλίσει τα ελληνικά συμφέροντα αλλά και την ειρήνη στην περιοχή».

Μιλώντας για την ταραγμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης, υπογράμμισε ότι ο Κάρολος Παπούλιας βοήθησε ώστε η χώρα να σταθεί όρθια. Με το ήθος και τη συμπεριφορά του προάσπισε την κοινωνική συνοχή και ενότητα, χωρίς να επηρεάζεται από πειρασμούς της εξουσίας.

Ο κ. Μηχιώτης αναφέρθηκε στα χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών και την αντιστασιακή δράση του Κάρολου Παπούλια, αλλά και στη στενή συνεργασία που είχε μαζί του, υπογραμμίζοντας το ήθος που επέδειξε σε όλη του την πολιτική διαδρομή. Η σορός του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας έφτασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος λίγο πριν από τις 12.30 το μεσημέρι. Το φέρετρο ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία. Από τους πρώτους που προσήλθαν στην εκκλησία ήταν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο κ. Κουτσούμπας. Λίγη ώρα αργότερα έφτασαν ο κ. Μητσοτάκης με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ο κ. Τσίπρας, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κ.ά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ