Κασσελάκης: Έγινε το πρώτο βήμα για να έχει η χώρα σύντομα προοδευτική κυβέρνηση

Κασσελάκης: Έγινε το πρώτο βήμα για να έχει η χώρα σύντομα προοδευτική κυβέρνηση

Έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επέλεξε να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται πως ο κ.Κασσελάκης έχει προβάδισμα με 45,47%, έναντι της Εφης Αχτσιόγλου, η οποία συγκέντρωσε 36,21%. Πριν κάνει τις πρώτες του δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα των εκλογών ο κ.Κασσελάκης ενημερώθηκε και επίσημα από την εφορευτική επιτροπή για το αποτέλεσμα.

Η πρώτη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη μετά τα αποτελέσματα

«Καταρχάς να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου για τις τρεις απώλειες στη Λιβύη και τις σκέψεις μου για τους αγνοούμενους.

Να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους εθελοντές σε αυτή την διαδικασία όχι μόνο όσους δούλεψαν για τη δική μας καμπάνια αλλά και όλους όσοι βρίσκονταν στις επιτροπές.

Ηταν μια απρόσμενα μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Ηταν ένα πρώτο βήμα για να έχει προοδευτική κυβέρνηση η χώρα. Ό,που πήγα την πρώτη εβδομάδα ο κόσμος μου έλεγε να αντέξεις λόγω των επιθέσεων που δεχόμουν από τα γνωστά συστήματα. Τη δεύτερη και την τρίτη εβδομάδα μου έλεγαν είσαι η ελπίδα μας. Τους λέω είμαστε η ελπίδα! Για να γίνει η ελπίδα πράξη πρέπει να επιστρέψουμε την επόμενη εβδομάδα στις κάλπες. Ευχαριστώ! Πάμε για τη νίκη!».

Τον κ.Κασσελάκη πλαισίωναν ο ξάδερφος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Δώρα Αυγέρη και ο Πέτρος Παππάς.

Τα σενάρια της επόμενης ημέρας

Το μεγάλο προβάδισμα και τον αέρα του νικητή έχει ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την εντυπωσιακή επίδοσή του, που προκάλεσε αμηχανία και έντονο προβληματισμό σε πολλά ιστορικά στελέχη, που είδαν χτες ότι «φεύγει το κόμμα μέσα από τα χέρια τους». Τα σενάρια της επόμενης μέρας δίνουν και παίρνουν.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει ήδη δηλώσει ότι θα στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου, αν δεν περάσει στον δεύτερο γύρο, ενώ είναι σαφές ότι τον στήριξαν παραδοσιακά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με μακρά διαδρομή. Το ερώτημα είναι οι ψηφοφόροι που στήριξαν τον Νίκο Παππά αν θα προτιμήσουν τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς κάποιοι θέλουν τους ψηφοφόρους του πιο κοντά ή θα κινηθούν σε πιο παραδοσιακή γραμμή.

Με βάση την ενημέρωση του Προέδρου της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Γιάννη Δρόσσου στις 11.35 χτες το βράδυ από το 90,13% των εκλογικών τμημάτων, δηλαδή 484 από τα 537 συνολικά, η εκλογική επίδοση ήταν η εξής: Στέφανος Κασσελάκης 45,57% και 51.615 ψήφους, Έφη Αχτσιόγλου 36,2 και 41.098 ψήφους, Νίκος Παππάς 8,64% και 9.804 ψήφους, Ευκλείδης Τσακαλώτος 8,4% και 9.533 ψήφους και Στέφανος Τζουμάκας με 1,28% και 9.533.

Οι κάλπες έκλεισαν στα περισσότερα εκλογικά κέντρα στα μεγάλα αστικά κέντρα στις 10 το βράδυ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι κάλπες κλείδωσαν στις 10.15. Συνολικά προσήλθαν να ψηφίσουν 146.635 εκλογείς και τα νέα μέλη που γράφτηκαν στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίσουν ανέρχονται κοντά στα 40 χιλιάδες.

Να σημειώσουμε ότι ο εκλογικός κατάλογος είναι κλειστός από χτες το βράδυ για όσους γράφτηκαν χτες για πρώτη φορά μέλη, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν και τα ενεργά μέλη του κόμματος, που ενδεχομένως δεν ψήφισαν την πρώτη Κυριακή. Το μεγάλο ερωτηματικό βέβαια είναι αν τελικά θα προσέλθουν οι ίδιοι, ή περισσότεροι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ