Κικίλιας: Κάτω από 500 κρούσματα η «ρήτρα» για άρση του lockdown

Κικίλιας: Κάτω από 500 κρούσματα η «ρήτρα» για άρση του lockdown

«Το κλείσιμο των σχολείων είναι το τελευταίο μέτρο που θέλαμε να πάρουμε, αλλά είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση που αναγκάστηκε η επιτροπή να επιβάλει αυτό το μέτρο», είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Μείωση κινητικότητας ίσον μείωση κινδύνου

«Είναι θέμα κινητικότητας των γονιών, των παππούδων, των γιαγιάδων, των δασκάλων. Όσο μειώνουμε την κινητικότητα μειώνουμε τον κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.Όσον αφορά τα δειγματοληπτικά τεστ που θα γίνουν σε μαθητές πριν ανοίξουν τα σχολεία αυτά θα γίνουν σε μαθητές όλων των βαθμίδων όπως δήλωσε ο ίδιος.

«1.162 κρεβάτια ΜΕΘ υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα. Υπάρχει διασπορά ιού στην κοινότητα. Αντιδράσαμε γρήγορα και αυξήθηκαν οι κλίνες. Και 15.000 αν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε αν συνεχίσει να διασπείρεται ο ιός με γεωμετρική άνοδο στην κοινότητα δεν θα ήταν αρκετές» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι πολύ

Ο υπουργός μίλησε για το κρίσιμο θέμα της άρσης του lockdown αποκαλύπτοντας ότι θα γίνει μόνο αν στις 30 Νοεμβρίου έχουμε κάτω από 500 κρούσματα. «Η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, προσεκτικά και με την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας. Αν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τα κρούσματα έχουν κατέβει κάτω από τα 500 τότε σταδιακά μπορούμε να ανοίξουμε εκείνη την ημερομηνία. Πάντα με μέτρα αυτοπροστασίας. Οι επιδημιολόγοι ξέρουν καλύτερα και αυτοί θα κάνουν τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση» εξήγησε ο κ. Κικίλιας.

Κλείνοντας ο υπ.Υγείας αναφέρθηκε και στον πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιο, ο οποίος ενώ βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό έφυγε από το νοσοκομείο. «Και σαν υπουργός και σαν γιατρός και σαν άνθρωπος εγώ πιστεύω. Και ο Χριστός λέει αγαπάτε αλλήλους και προστατεύετε αλλήλους. Είναι το πιο σημαντικό μήνυμα αγάπης που υπάρχει. Προστατεύω τον διπλανό μου, φοράω μάσκα και σέβομαι τη ζωή του. Όλοι πρέπει να προσέχουν, όλοι πρέπει να τηρούν τα μέτρα. Δεν εξαιρείται κανείς από αυτό» ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS