ΚΙΝΑΛ: Απόψε ανακοινώνει την απόφασή του ο Γιώργος Παπανδρέου - Ποια στάση τηρούν οι άλλοι 5 υποψήφιοι

ΚΙΝΑΛ: Απόψε ανακοινώνει την απόφασή του ο Γιώργος Παπανδρέου - Ποια στάση τηρούν οι άλλοι 5 υποψήφιοι

Ο πρώην πρωθυπουργός επιστρέφει στις 6 το απόγευμα από την Κωνσταντινούπολη.


Απόψε αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Ο πρώην πρωθυπουργός επιστρέφει στις 6 το απόγευμα από την Κωνσταντινούπολη, όπου συνάντησε τον δήμαρχο της πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου, και βρέθηκε στη συναυλία του Ζουλφί Λιβανελί για τον Μίκη Θεοδωράκη.

Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το τι προτίθεται να κάνει, παρά τις επαφές που είχε με τους υποψηφίους, όπου διαπίστωσε ότι κανείς, πλην Κεγκέρογλου, δεν έχει έως τώρα δεχθεί να αποσυρθεί.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος ξεκαθάρισε, μιλώντας στον Σκάι, πως «ούτε για ένα λεπτό δεν σκέφτηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση να το σκεφτεί ή να το σκέφτηκε να κάνει πίσω».

Η αναμενόμενη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Παπανδρέου αναμένεται να ανακατέψει την τράπουλα στο εσωκομματικό σκηνικό. Στενοί του συνεργάτες και συνομιλητές θεωρούν σχεδόν βέβαιη την κάθοδό του, ενώ ίδια εικόνα έχουν οι συνυποψήφιοί του αλλά και βουλευτές μες τους οποίους έχει συνομιλήσεις τις τελευταίες ημέρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εφόσον κατέλθει υποψήφιος το μήνυμά του θα είναι τηλεοπτικό, μαγνητοσκοπημένο, με «στιβαρό ντεκόρ», ενώ στην περίπτωση που κάνει πίσω δεν αποκλείεται να είναι ακόμα και γραπτή ανακοίνωση.

Το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού πάντως, έχει ήδη ριχτεί στη μάχη των εκλογών σαν να είναι ήδη υποψήφιος καθώς έχουν γίνει χιλιάδες τηλεφωνήματα σε πυρήνες υποστηρικτών του ανά την χώρα.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr έχουν ήδη εξασφαλιστεί οι ψήφοι περίπου 80 μελών της Κεντρικής Επιτροπής (ποσοστό άνω του 27%, σχεδόν διπλάσιο από το απαιτούμενο ελάχιστο του 15% που ισοδυναμεί με 43 στελέχη του οργάνου.

Επίσης, έχει γίνει προεργασία να εκδοθεί κείμενο αυτοδιοικητικών, συνδικαλιστικών και άλλων στελεχών υπέρ του Γ. Παπανδρέου, το οποίο πιθανότατα θα δημοσιοποιηθεί μετά την ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού.

Πώς αντιδρούν οι 5 υποψήφιοι


Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει προκαλέσει ήδη αναταραχή στα επιτελεία των πέντε υποψηφίων, μέχρι στιγμής.

Οι «παπανδρεϊκοί» δηλώνουν εκατέρωθεν ότι υπάρχει ένθερμη ανταπόκριση σε όλη τη χώρα, πλην Βόρειας Ελλάδας, ιδίως στις περιοχές όπου το ΚΙΔΗΣΟ συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά (Αχαΐα, Ηλεία, Θεσσαλία), ενώ μάχη αναμένεται να γίνει στην Κρήτη με αντίπαλο τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Από την άλλη πλευρά, στα επιτελεία των πέντε υποψηφίων υποστηρίζουν ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει τη δυναμική που θέλουν να παρουσιάσουν οι συνεργάτες του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι προετοιμασμένος για όλα και συνεχίζει δυναμικά τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα. Χθες, συναντήθηκε με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ζακύνθου με διευρυμένη σύνθεση.

«Κάθε μέρα και πιο κοντά στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδος με ενότητα, υπευθυνότητα, σοβαρότητα. Τερματικός σταθμός: το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη του 21ου αιώνα. Διευρυμένη Νομαρχιακή στη Ζάκυνθο», έγραψε στο twitter.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξακολουθεί τη συλλογή υπογραφών έχοντας συγκεντρώσει αρκετές χιλιάδες. Την Παρασκευή θα μεταβεί στην Ηλεία, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αυξήσει τις περιοδείες του.

Ο Χάρης Καστανίδης, που περιοδεύει σήμερα στην Κέρκυρα, είπε στην ΕΡΤ ότι θα είναι υποψήφιος μέχρι τέλους προσθέτοντας με νόημα ότι θα φανεί την Πέμπτη πόσοι υποψήφιοι θα παραμείνουν.

«Στο κενό της περιπέτειας της υγείας της Φώφης Γεννηματά, εμφανίστηκαν όλως αιφνιδίως τρεις υποψήφιοι «το οποίο δεν ξέρω πώς να ερμηνεύσω. Μου φάνηκε λίγο περίεργο πώς εμφανίστηκαν τρεις και μάλιστα με όχι τόσο κομψό τρόπο», τόνισε ρίχνοντας καρφί στους Χρηστίδη, Γερουλάνο, Κεγκέρογλου.

Είπε ακόμη πως «αν στη διάρκεια της κρίσης χρέους θόλωσαν οι διαχωριστικές ιδεολογικές γραμμές μεταξύ των κομματων, τώρα είναι η ώρα να αναδείξουμε και πάλι τις διαφορές μεταξύ των συντηρητικών και των προοδευτικών πολιτικών».

Σε άλλη συνέντευξή του είπε πως «προφανώς πρέπει να είναι διακριτές οι πολιτικές παρουσίες διότι αλλιώς κινδυνεύει να γίνει μια «σύναξις των εαρινών χωροφυλάκων» οι οποίοι απλώς θέλουν να παρουσιάσουν το ανάστημά τους».

Ο Παύλος Γερουλάνος πλησιάζει στις 5.000 υπογραφές και συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία. «Δεν μπορούμε να κάνουμε μια εκστρατεία που να κοιτάζει πίσω, που να αναβιώνει παλιές κόντρες, που να δημιουργήσει πάλι συνθήκες εσωστρέφειας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Παύλος Χρηστίδης βρίσκεται πολύ κοντά στο να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες υπογραφές, αναφέρει το περιβάλλον του προσθέτοντας ότι την Παρασκευή θα ανακοινώσει την πολιτική πλατφόρμα του.

«Δεν βρίσκομαι σε αυτή τη διαδικασία συγκυριακά, αλλά για να παρουσιάσω συγκεκριμένη πλατφόρμα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω» δήλωσε, μιλώντας στον Real fm. Επίσης τόνισε ότι «η δικιά μας παράταξη για παράδειγμα η οποία εδώ και 8-9 χρόνια στις ηλικίες 18 έως 35 παίρνει κάτω 4,5% διαρκώς είναι ζήτημα βιωσιμότητας να επιστρέψει η νέα γενιά».

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, όπως είχε προαναγγείλει, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Φώφη Γεννηματά, την οποία και ενημέρωσε για τη συνομιλία που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου και για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής. Εχει συγκεντρώσει επίσης τις περισσότερες από τις υπογραφές που απαιτούνται και αναμένει και ο ίδιος τις αποφάσεις Παπανδρέου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ