Κορωνοϊός - Νέα μέτρα: Έκτακτη σύσκεψη αύριο στο Μαξίμου υπό Μητσοτάκη

Κορωνοϊός - Νέα μέτρα: Έκτακτη σύσκεψη αύριο στο Μαξίμου υπό Μητσοτάκη

Η σύσκεψη πραγματοποιείται μετά την τελευταία εισήγηση της επιτροπής των ειδικών


Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα τη λήψη νέων μέτρων ακόμη και μέσα στα Χριστούγεννα θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες αύριο Πέμπτη πρωί στο Μαξίμου.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται μετά την τελευταία εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

Στη σκιά της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον και ειδικά της αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή της Αττικής, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων η οποία προχωρά σε εισήγηση μέτρων άμεσα όπως η χρήση μάσκας παντού, αλλά και η αναβολή εορταστικών εκδηλώσεων σε δημόσιους χώρους.

Πιθανότητα οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση, να γίνουν αύριο.

Τα μέτρα που θα έχουν άμεση εφαρμογή

  • Αναβολή εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους
  • Ματς στα γήπεδα χωρίς φιλάθλους (σε επόμενο χρόνο)
  • Τακτικός έλεγχος σε ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας και επίσης τεστ την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σημειώνεται ότι αυτά τα μέτρα κατά του κοροναϊού αποτελούν εισήγηση της επιτροπής επιστημόνων και δεν είναι σίγουρο ότι θα ληφθούν μέτρα άμεσα. Όπως διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές, οι σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης θα ληφθούν αύριο. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου σε μία εβδομάδα προκειμένου να εξετάσει και μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν και νέες εισηγήσεις που θα αφορούν πιο αυστηρά μέτρα μετά τις γιορτές σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων, δηλαδή ωράριο, πληρότητες, αποστάσεις κλπ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ