Κοροναϊός: Σε επιφυλακή το Μαξίμου λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων

Κοροναϊός: Σε επιφυλακή το Μαξίμου λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων

Στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης της κατάστασης και λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα στις 9:30, τηλεδιάσκεψη με τους Σωτήρη Τσιόδρα, Βασίλη Κικίλια, Βασίλη Κοντοζαμάνη και Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, οι τηλεδιασκέψεις τον Αύγουστο θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή. 

Η κατακόρυφη αύξηση των νέων κρουσμάτων μάλιστα -και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου- δεν άφησε περιθώρια για εφησυχασμό στο κυβερνητικό επιτελείο, καθώς η μετάδοση του ιού στη συγκεκριμένη περίοδο εξελίσσεται με πυρήνα της την νεολαία, σε συνδυασμό με την κοινωνική κόπωση που επέφερε η πρώτη φάση της πανδημίας, εξασθενίζοντας την σχολαστικότητα τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Αναμένεται λοιπόν ο πρωθυπουργός να στείλει αυστηρό μήνυμα για την τήρηση των μέτρων και την αυστηροποίηση των ελέγχων καθώς η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι η χαλάρωση που έχει επέλθει είναι επικίνδυνη. Η κυβέρνηση, όπως έχει επισημάνει, παρακολουθεί την κατάσταση, ακούει τις εισηγήσεις των ειδικών και είναι αποφασισμένη να λάβει όποια μέτρα χρειαστούν για να περιορίσει την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.

Στόχος της κυβέρνησης, μετά την έξαρση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες είναι να αφυπνιστεί η κοινή γνώμη στην ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα προστασίας και να αποφεύγονται οι συνωστισμοί, οι οποίοι θεωρούνται ο βασικός παράγοντας εξάπλωσης του κοροναϊού.

Για το λόγο αυτό θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, αλλά και στους ελέγχους και την επιβολή κυρώσεων, προκειμένου να αποτραπεί η χαλάρωση των πολιτών.

Ταυτόχρονα, τα δεδομένα της πορείας του κοροναϊού θα αξιολογούνται συνεχώς ώστε να λαμβάνονται αναλόγως και αποφάσεις για τη λήψη μέτρων, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί την κατάσταση, να ακούει τις εισηγήσεις των ειδικών και να είναι αποφασισμένη να λάβει όποια μέτρα χρειαστούν για να περιορίσει την περαιτέρω διασπορά του κοροναϊού στην κοινότητα.

75 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο - 110 το Σάββατο
75 νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ.

Επιπλέον ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2 νέους θανάτους με τα θύματα του κοροναϊού να ανέρχοντα σε 208.

Ο «χάρτης» των νέων κρουσμάτων
- τέσσερα (4) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

- πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,

- δεκαεννέα (19) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, τρία (3) εκ των οποίων σχετίζονται με συρροή στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης.

-δεκαπέντε (15) κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, *τέσσερα (4) από τα οποία σχετίζονται με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης*.

-Δεκατρία (13) κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, *έντεκα (11) από τα οποία σχετίζονται με συρροή στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος*.

-Τέσσερα (4) κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας.

-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας.

-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων.

-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς.

-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.

-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.

-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.

-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.

-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χανίων.

-Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου Κρήτης.

-Δύο (2) κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

-Δύο (2) κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS