Κορονοϊός: Νέα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κορονοϊός: Νέα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μετρά ενίσχυσης των πολιτών που πλήττονται από την πανδημία θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου από την Θεσσαλονίκη που θα ανεβεί για να περιγράψει το οικονομικό πρόγραμμα της χρόνιας δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ και στον Γιώργο Αυτιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.


Ο κος Πέτσας ανέφερε ότι εξετάζεται ένα πλέγμα μέτρων για να στηριχτούν οι εργαζόμενοι, περά από την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ που λαμβάνουν.

Τόνισε παράλληλα ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης πιο γρήγορα από τον αρχικό σχεδιασμό.

Όταν παίρνουμε μετρά για να προστατέψουμε την υγεία, παίρνουμε μετρά να στηρίξουμε και οικονομία, δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω, είπε μεταξύ άλλων.

Ο κος Πέτσας εξήγησε ότι ανάμεσα στα μετρά που μελετά το οικονομικό επιτελείο είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η μείωση στον ΕΝΦΙΑ, επιβεβαιώνοντας το σημερινό δημοσίευμα των «Παραπολιτικών».

Όσον αφορά τα αναδρομικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως το πότε θα δοθούν αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων, εκτιμώντας ειδικότερα πως οι συνταξιούχοι θα τα λάβουν μεταξύ Οκτβρίου και Δεκεμβρίου.

Ανέφερε επίσης ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχιστεί με πιο χαλαρά κριτήρια για να τονωθεί η ρευστότητα.

Επερωτηθείς για την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα προστασίας που έχουν παρθεί, τόνισε ότι έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε νοικοκυριά και εκπαιδευτικούς με δωρεάν μάσκες.

«Εφόσον οι ειδικοί προτείνουν χρήση μάσκας εμείς το ακλουθούμε» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «Η μάσκα αποτελεί το πιο χρήσιμο εργαλείο για να περιορίσουμε την διασπορά»

Σε ο,τι αφορά το εμβόλιο ο κ. Πέτσας τόνισε οτι θα υπάρχει ένας ικανός αριθμός εμβολίων για την χώρα μας και πρώτα θα εμβολιαστούν οι πιο ευάλωτοι.

"Θα φροντίσουμε να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες κατά τον εμβόλιο και να μην υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός" ξεκαθάρισε.

«Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα είμαστε αισιόδοξοι πως το εμβόλιο μάλλον θα διατεθεί, μέχρι τότε όλοι πρέπει να τηρούν τα μετρά» υπογράμμισε.

Σταϊκούρας: Θα επεκταθούν τα μέτρα στήριξης σε κλάδους που πλήττονται από τον κοροναϊό

Για μέτρα στήριξης της οικονομίας τόσο στα νησιά όσο και στην υπόλοιπη χώρα μίλησε το πρωί στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, μέχρι σήμερα η πολιτεία έχει αντιληφθεί τη δυσκολία στον τουρισμό και έρχεται να βοηθήσει τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους των νησιών. Από δω και πέρα, τα μέτρα βοήθειας σε κλάδους που πλήττονται από την υγειονομική κρίση θα επεκταθούν.

Συγκεκριμένα, όλοι θα μπουν στην επιστρεπτέα προκαταβολή 3, η οποία θα ανοίξει από την επόμενη βδομάδα, σύμφωνα με τον υπουργό. Στη ρύθμιση αυτή συγκαταλέγονται και οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς ταμειακές μηχανές.

Αναφορικά με τις φορολογικές δηλώσεις, δε θα δοθεί άλλη παράταση, ενώ προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι αναστολές που δόθηκαν να έχουν περίοδο χάριτος και να μετατεθούν σε 12 άτοκες δόσεις το 2021.

«Η κυβέρνηση κάνει στοχευμένες πολιτικές επιλογές εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Μίλησε επίσης για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, λέγοντας πως καθώς δεν υπάρχουν φέτος δημοσιονομικοί στόχοι, θα υπάρξει δημοσιονομική ευελιξία για όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. Τα διαθέσιμα είναι 34,7 δισ. ευρώ.

Αναφέρθηκε στα επιδόματα για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρούς επιχειρηματίες υποστηρίζοντας πως συνεχίζεται η χρηματοδότηση μέσω τραπεζών, ενώ θα τρέξει και ο β γύρος των εγγυημένων δανείων.

Για τους εποχικούς είπε ότι υπήρχε ενίσχυση στην εποχικότητα της επιχειρηματικότητας, ωστόσο «είμαστε εδώ να ενισχύσουμε περαιτέρω αυτούς τους συμπατριώτες μας. Έχουμε ταμειακά διαθέσιμα για να βοηθήσουμε», πρόσθεσε.

Εγγυήθηκε την πληρωμή των αναδρομικών στους συνταξιούχους στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα, αλλά και στο δημόσιο, ενώ για τα ενοίκια σημείωσε πως υπάρχει πίεση εκατέρωθεν από ενοικιαστές για επέκταση της ρύθμισης και από ιδιοκτήτες για μη επέκταση αυτής. Η οικειοθελής συμμετοχή είναι μία από τις πολλές λύσεις που σκέφτεται το υπουργείο.

«Μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες θα έχουμε καλύτερη εικόνα του νέου κύματος μέτρων που θα πάρει η κυβέρνηση», σχολίασε.

Για την προστασία πρώτης κατοικίας, υποστήριξε πως η κυβέρνηση είναι πολύ ικανοποιημένη από τον τρόπο που ανταποκρίνονται οι πολίτες, ενώ αποκάλυψε πως μέχρι το τέλος της βδομάδας θα βγει διαβούλευση για το νέο πτωχευτικό, το οποίο θα λειτουργήσει από το 2021 και μετά.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ