Οικονόμου: 15.547 κρούσματα από τα self test στα σχολεία - Θα προκαλούσαν 10πλάσιες μολύνσεις

Οικονόμου: 15.547 κρούσματα από τα self test στα σχολεία - Θα προκαλούσαν 10πλάσιες μολύνσεις

Με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και την πορεία των αυτοδιαγνωστικών τεστ ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου, σημείωσε πως το νέο πρωτόκολλο λειτουργίας βασίζεται στους αυξημένους ελέγχους. Παρά την έκρηξη των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Omicron, τα σχολεία, άνοιξαν τις προηγούμενες ημέρες όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε Γερμανία, Γαλλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Λεττονία και Ιρλανδία, ενώ μαζί με την Ελλάδα, οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία σε Ιταλία, Ολλανδία, Φινλανδία, Βέλγιο, Σλοβακία, Πολωνία, Μάλτα, Σουηδία, Κύπρο, Κροατία, Λιθουανία, Εσθονία, Τσεχία, και Ρουμανία.

Ο κ. Οικονόμου, όπως είπε, αναμένεται να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες σημειώνοντας πως αναμένεται επίσης να παρατηρηθούν και αρρυθμίες στην διαδικασία. Όπως σημείωσε δε λόγω των κρουσμάτων που κρατούν μακριά από τα καθήκοντά τους οι εκπαιδευτικοί, προχώρησαν 850 προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν τα όποια κενά έχουν εμφανιστεί.

Μιλώντας για τα self test στα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως έγινε τεστ σε 1,6 εκατ. Ανθρώπους, αριθμό που αποτελεί τον μεγαλύτερο που έχει γίνει μαζικά μέχρι σήμερα στη χώρα. «Έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής, 15.547 κρούσματα», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, λέγοντας πως αυτά δεν θα είχαν βρεθεί χωρίς τα self test και θα μπορούσαν να προκαλέσουν, ενδεχομένως 10πλάσια κρούσματα.

Σημείωσε δε πως γίνεται αναδιάταξη του δυναμικού των σχολείων όπου κρίνεται αναγκαίο και τόνισε πως θα γίνουν κι άλλες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Δείτε το briefing:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ