ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Σύσκεψη Μητσοτάκη, Τσιόδρα, Κικίλια, Χαρδαλιά για τα μέτρα στην Αττική

Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίηθηκε το πρωί της Τρίτης η σύσκεψη, με την οποία αναμένεται να κλειδώσει ο κατάλογος των μέτρων για την Αττική.

Στη σύσκεψη παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλίας.

Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν στις 18:00 από το Νίκο Χαρδαλιά.

Η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκαν μια σειρά οριζόντιων μέτρων «τύπου lockdown», ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι θα ανακοινωθούν όλα σήμερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέσα στα μέτρα συμπεριλαμβάνονται:

Η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας σούπερ μάρκετ και εμπορικών καταστημάτων. Η μικρότερη πληρότητα στα ΜΜΜ, πιθανόν στο 50%. Η αναστολή λειτουργίας των κλειστών κινηματογράφων. Η μείωση των καλεσμένων σε κοινωνικές εκδηλώσεις στους 20-25. Η αναστολή λειτουργίας των πολιτιστικών δρώμενων και συναυλιών. Η μείωση των παραγωγών στις λαϊκές αγορές, δηλαδή θα είναι οι μισοί βδομάδα-βδομάδα, για την αποφυγή συγχρωτισμού των καταναλωτών. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συγχρωτισμός, αλλά και η διεύρυνση του μέτρου σε εσωτερικούς χώρους, όπου πριν δεν ήταν υποχρεωτικό.

Όσον αφορά την εστίαση, αναμένεται να ανακοινωθεί η μείωση των ατόμων ανά τραπέζι στα 4 άτομα ή 6 για πρώτο βαθμό συγγένειας.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ερντογάν και ο «ζωτικός χώρος»

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS