Κώστας Σκρέκας: Φθηνότεροι ή στα ίδια επίπεδα με τον Ιανουάριο οι λογαριασμοί ενέργειας τον Φεβρουάριο

Κώστας Σκρέκας: Φθηνότεροι ή στα ίδια επίπεδα με τον Ιανουάριο οι λογαριασμοί ενέργειας τον Φεβρουάριο

«Οι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας του Φεβρουαρίου κινούνται στα ίδια επίπεδα, ή και λίγο χαμηλότερα, από εκείνους του Ιανουαρίου». Αυτό είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε, εν είδει παραδείγματος, ένας καταναλωτής που κάνει λογαριασμό από 500-1000 KWh κι έχει επιλέξει ως πάροχο τη ΔΕΗ, χρεωνόταν 22 λεπτά/kWh, μετά την επιδότηση, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο χρεώνεται 21 λεπτά/kWh.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι «στηρίζουμε ισόρροπα όλους τους καταναλωτές μέχρι να τελειώσει η κρίση». Επισήμανε ότι η έκτακτη αυτή περίοδος δεν έχει τελειώσει, άρα όλοι οφείλουμε να καταναλώνουμε ενέργεια με σύνεση, σημειώνοντας ότι αυτό ήδη το κάνουν οι Έλληνες καταναλωτές, που είναι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη στη μείωση της ζήτησης ενέργειας (-13%) το τέταρτο 3μηνο του 2022. Αναφερόμενος στο φυσικό αέριο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε ότι η τιμή του έχει αποκλιμακωθεί σημαντικά - από τα επίπεδα άνω των 300 ευρώ που βρισκόταν τον περασμένο Αύγουστο, τώρα κινείται κάτω από 60 ευρώ κι αυτόν τον μήνα είναι αρκετά φθηνότερο από το πετρέλαιο.

Ο κ. Σκρέκας αποκάλυψε επίσης ότι μέσα στον Μάρτιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι οδηγοί των προγραμμάτων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών (με δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας) στις στέγες και για αντικατάσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό. Οι σχετικές πλατφόρμες θα ανοίξουν προς τα τέλη Μαρτίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ