Κουμουτσάκος: Η προσφυγή στη Χάγη θα εξαρτηθεί από το πλαίσιο συμφωνίας των δύο πλευρών

Κουμουτσάκος: Η προσφυγή στη Χάγη θα εξαρτηθεί από το πλαίσιο συμφωνίας των δύο πλευρών

«Η προσφυγή στη Χάγη θα εξαρτηθεί από το πλαίσιο συμφωνίας των δύο πλευρών» σημειώνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6», ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τη Χάγη και για αυτό θα πρέπει να συμφωνηθεί ένα πλαίσιο δικαίου.


Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει επισήμως εξαιρέσει την από την αρμοδιότητα του δικαστηρίου θέματα που αφορούν τον σκληρό πυρήνα της κυριαρχίας και της άμυνας της χώρας. «Ητοι δεν συζητά για γκρίζες ζώνες και για αποστρατικοποίηση των νησιών», σημείωσε.

Αναφορικά με την έναρξη των διερευνητικών, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι είναι αυστηρά εμπιστευτικές, κάτι που έχουν σεβαστεί όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και πρόσθεσε ότι όσες διαρροές έχουν γίνει είναι από την τουρκική πλευρά. «Χρειάζεται υπομονή και διάλογος, γεφύρωση αντίθετων απόψεων που απαιτεί προσπάθεια και επιμονή», πρόσθεσε.

 

Κουμουτσάκος για Σαμαρά: Τον τελικό λόγο έχουν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση
Σχολιάζοντας την πρόσφατη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά, ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε: «Είναι πρώην πρωθυπουργός και έχουν τη δική τους βαρύτητα τα όσα λέει στο πλαίσιο δημόσιο διαλόγου στα ελληνοτουρκικά. Όμως, τον τελικό λόγο έχουν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατιάς. «Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι αρραγής και η κυβέρνηση ισχυρή».

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι θα ψηφίσει τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία.«Ηδη προεκλογικά και με προσωπικό κόστος, ήμουν μεταξύ εκείνων που έλεγαν ότι μια συμφωνία που έχει κυρωθεί δεν μπορεί να μην εφαρμοστεί από την Ελλάδα ως συνέχεια του κράτους», κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS