Μητσοτάκης από Ελληνικό: Αποδείξαμε ότι ξεπερνάμε τα πιο υψηλά εμπόδια - Σύγχρονες δομές για συμπολίτες μας με αναπηρία

Μητσοτάκης από Ελληνικό: Αποδείξαμε ότι ξεπερνάμε τα πιο υψηλά εμπόδια - Σύγχρονες δομές για συμπολίτες μας με αναπηρία

Στο Ελληνικό, για να δει από κοντά το πρώτο κτίριο που παραδόθηκε στο πλαίσιο της μεγάλης ανάπλασης -το κτίριο φροντίδας ΑΜΕΑ-, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της καθημερινότητας και σε έναν πιο εύκολο και εξωστρεφή τρόπο ζωής που στοχεύει το νέο κέντρο φροντίδας για ΑμεΑ στο Ελληνικό. Πρόκειται για το πρώτο κτίριο της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό και στο οποίο θα στεγαστούν τέσσερα σωματεία ΑΜΕΑ. Το κτίριο είναι πρότυπο για τα Κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας στην Ευρώπη. Τον πρωθυπουργό συνόδευαν επίσης η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, και ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου.

Το κέντρο, το πρώτο κτιριακό έργο που ολοκληρώθηκε πλήρως στο πλαίσιο της ανάπλασης του Ελληνικού, σε διάστημα ενός έτους, αποτελείται από τέσσερα πρότυπα κτίρια, συνολικού εμβαδού 11.500 τετραγωνικών μέτρων, και κατασκευάστηκε σε δενδρόφυτη περιοχή έκτασης επτά στρεμμάτων.

Το συγκρότημα, δωρεά ύψους 15 εκατομμυρίων της Lamda Development, θα αποτελέσει το νέο σπίτι για την Αμυμώνη, τον Ερμή, τη ΝΙΚΗ-Victor Artant και τον Σύλλογο για Άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, τέσσερα σωματεία που μέχρι πρότινος στεγάζονταν σε εγκαταστάσεις που χρονολογούνται από το 1970.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρώτο έργο που αφορά σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη
Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός τόνισε πως το νέο κέντρο στοχεύει στην αναβάθμιση της καθημερινότητας και σε έναν πιο εύκολο και εξωστρεφή τρόπο ζωής. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στη ανάπλαση του Ελληνικού και το πρώτο έργο που αφορά σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «έχει μεγάλη συμβολική αλλά και ουσιαστική σημασία το γεγονός ότι το πρώτο κτίριο που παραδόθηκε στο πλαίσιο της πολύ μεγάλης ανάπλασης που δρομολογείται εδώ στο Ελληνικό αφορά στους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη από κρατική φροντίδα».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «το όλο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού κινείται πια με μεγάλη ταχύτητα» και εξέφρασε την πίστη του ότι «πολύ σύντομα οι πολίτες θα βλέπουν τα χειροπιαστά αποτελέσματα της μεγάλης αυτής προσπάθειας».

Όπως τόνισε, «πολλοί αμφισβήτησαν τη δυνατότητα της κυβέρνησης να ξεμπλέξει αυτό το κουβάρι, αλλά αποδείξαμε ότι μπορούμε να ξεπερνάμε και τα πιο μεγάλα εμπόδια και να δρομολογούμε ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, με το οποίο δημιουργούνται κάθετες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Επίσης, θα δημιουργήσει πολύ σημαντικούς ελεύθερους χώρους πρασίνου και θα μετατραπεί σε μία εστία ανάπτυξης, μία εστία καινοτομίας, έναν πόλο πολιτισμού, άθλησης και ψυχαγωγίας».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το νέο κέντρο φροντίδας στο Ελληνικό ένα «κτίριο-υπόδειγμα για το πώς πρέπει να κατασκευάζονται σύγχρονες δομές που υποστηρίζουν τις ανάγκες των συμπολιτών μας με αναπηρία».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ