Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι 4 πυλώνες που έθεσε στο Συνέδριο της ΝΔ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι 4 πυλώνες που έθεσε στο Συνέδριο της ΝΔ

Η έξοδος από την αυξημένη εποπτεία, εντός του καλοκαιριού, ώστε η Ελλάδα να γυρίσει ολοκληρωτικώς τις μαύρες σελίδες των μνημονίων και να εξασφαλίσει εντός του 2023 την «πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα», η συνέχιση της πολιτικής των φοροελαφρύνσεων, η διεξαγωγή των εκλογών σε ένα χρόνο και η εξασφάλιση της αυτοδυναμίας αποτελούν τα κύρια σημεία της πολιτικής του Κυρ. Μητσοτάκη όπως τα προσδιόρισε σήμερα κλείνοντας τις εργασίες του 14ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Το ισχυρό αποτύπωμα αυτού του συνεδρίου υπό το σύνθημα «Δίπλα σε κάθε πολίτη», δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή 6.000 παρατηρητών και 2.500 συνέδρων. «Σήμερα οργανώσαμε το μεγαλύτερο συνέδριο, με την πιο πυκνή συμμετοχή που είχαμε ποτέ» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας ότι α) «είμαστε ένα κόμμα λαϊκό, πολυσυλλεκτικό και ενωτικό πάνω από όλα» και β) η παράταξη ναι μεν κλονίστηκε την εποχή της μεγάλης κρίσης αλλά: «Φτάσαμε να πάρουμε 18% για να επιστρέψουμε στο 40% ακριβώς επειδή ανανεωθήκαμε χωρίς να εγκαταλείψουμε τις παραδοσιακές μας αξίες». 

Στο πλαίσιο αυτό, «η σταθερότητα, η συνέχεια, η συνέπεια γίνονται εθνικά ζητούμενα ώστε την κατάλληλη στιγμή οι πολίτες να μπορούν να συγκρίνουν πως έζησαν άλλοτε και πως ζουν τώρα. Και ταυτόχρονα να ενσωματώσουν στην ατομική και κομματική τους προτίμηση, και την ευθύνη που έχουν για την επόμενη μέρα». Και μια κοινοβουλευτικά μονοκομματική κυβέρνηση μπορεί κατά τον κ. Μητσοτάκη να διασφαλίσει τη σταθερότητα ως «κυβέρνηση όλων των Ελλήνων». 

Μπορεί επίσης, «να είναι ανοιχτή σε ιδέες που ξεπερνούν τα παραταξιακά της όρια. Και σίγουρα μπορεί να είναι πρόθυμη να αξιοποιεί στελέχη, ικανότητες, ταλέντα χωρίς παρωπίδες, χωρίς στεγανά, χωρίς πιστοποιητικά φρονημάτων. Όπως τονίζεται στο κείμενο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, την οποία ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί στο ακέραιο: «Είμαστε η παράταξη - έγραφε ο Καραμανλής το 1974 - η οποία συγκροτείται από έμπειρες και υγιείς αλλά και από νέες προοδευτικές και ριζοσπαστικές πολιτικές δυνάμεις συντονισμένες στον ίδιο σκοπό να κάμουν στην Ελλάδα πράξη την επωνυμία της παρατάξεως. Να δώσουν δηλαδή στη χώρα μια νέα Δημοκρατία».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ