Η Αθήνα διαψεύδει τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ για διάλογο με Τουρκία

Η Αθήνα διαψεύδει τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ για διάλογο με Τουρκία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη διπλωματικό θρίλερ, με την Αθήνα να διαψεύδει την πληροφορία που ανακοίνωσε μέσω twitter ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, πως Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν σε διάλογο. 

Διπλωματικές πηγές της Αθήνας, αναφέρουν ότι οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του ΓΓ του ΝΑΤΟ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ενώ οι ίδιες πηγές συμπληρώνουν πως «η μονομερής εγχείριση εγγράφου με την παράκληση για σχόλια εντός μίας εβδομάδας σε καμία περίπτωση δε συνιστά έναρξη διαλόγου».

Σημειώνεται, ότι λίγο νωρίτερα, ο ΓΓ ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με ανακοίνωση που έκανε μέσω tweet σημείωσε πως Αθήνα και Τουρκία, συμφώνησαν να ξεκινήσουν διάλογο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter, μετά από τις επαφές που είχε και με τις δύο πλευρές, συμφώνησαν να προσέλθουν σε διάλογο με στόχο να αποκλιμακωθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι συζητήσεις ξεκινούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

 

https://twitter.com/jensstoltenberg/status/1301556495688048640?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1301556495688048640%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.parapolitika.gr%2Fpolitiki%2Farticle%2F1064170%2Fkuvernitikes-piges-diapseudoun-ton-stoltenberg-gia-dialogo-me-tin-tourkia%2F

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ