Κυβερνητικές πηγές: Θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη όσα έχασε επί ΣΥΡΙΖΑ

Κυβερνητικές πηγές: Θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη όσα έχασε επί ΣΥΡΙΖΑ

Την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πέντε νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, τα οποία εντάσσονται στο πρόγραμμα για την ανάταξη της οικονομίας δίνοντας σημαντικές ανάσες τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στα φυσικά πρόσωπα.

Η οικονομία αποτελεί τον πυρήνα της κυβερνητικής στρατηγικής στην μετά κορωνο εποχή. Οι φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα όσα είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha περιγράφουν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί το επόμενο διάστημα.
Ο πρωθυπουργός δίνει βάρος στις δημόσιες δαπάνες και τα φορολογικά κίνητρα για την επαναλειτουργία τους. Έχει εγκαταλείψει τη λογική των μνημονίων και αυτό δίνει τα περιθώρια στην κυβέρνηση να κινηθεί επιθετικά, στηρίζοντας επιχειρήσεις και εργαζομένους που επλήγησαν και να ρίξει χρήμα στην πραγματική οικονομία. Διότι στο πακέτο που ανακοινώθηκε περιλαμβάνεται η μείωση της προκαταβολής φόρου, χρήματα που θα γίνουν αμέσως αισθητά σε όλες τις επιχειρήσεις, όπως και τους αυτοαπασχολούμενους. 

Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνοντας τον Ιούλιο του 2019 τη διακυβέρνηση της χώρας είχε τονίσει ως βασικό στόχο την ανάταξη της οικονομίας μέσα από μια σειρά μεταρρυθμίσεων που όμως βασικό της γνώμονα είχε τη δημιουργία ελκυστικών δεδομένων για επενδύσεις. Παράλληλα οι μειώσεις φόρων αλλά και ασφαλιστικών συμφορών βρίσκονταν από την αρχή στο τραπέζι με σταδιακές μειώσεις προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα κυρίως όμως να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα νοικοκυριών.

Νωρίτερα τον Απρίλιο του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Reuters είχε πει «υπερφορολόγησαν τους πολίτες και γι’ αυτό σχεδιάζω να τους επιστρέψω μέρος αυτών που αχρείαστα τους πήρε το κράτος. Και το ίδιο θα κάνω και με τις επιχειρήσεις προκειμένου να επανεπενδύσουν τα έσοδά τους και να αναπτυχθεί η οικονομία». Ουσιαστικά είχε αναφέρει αυτό που είχε προεκλογικά θέσει ως κυρίαρχο στόχο λέγοντας «θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα τους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ