Κυμπουρόπουλος μετά τον σάλο: Σέβομαι το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση -Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τη σπέκουλα

Κυμπουρόπουλος μετά τον σάλο: Σέβομαι το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση -Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τη σπέκουλα

Υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στις αμβλώσεις τάχθηκε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «σπέκουλα» σχετικά με την ψήφο του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη θετική ψήφο σε ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που αναφέρει ότι η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης», αλλά και το «άδειασμα» που του επιφύλαξε η ΝΔ, ο ευρωβουλευτής του κόμματος επιχείρησε να ρίξει τους τόνους.

Σε αναρτήσεις του στα social media, ο κ. Κυμπουρόπουλος έγραψε ότι η θέση του παρερμηνεύθηκε.

«Το δικαίωμα στην άμβλωση είναι απόλυτο και ως προς αυτό ήμουν, είμαι και θα είμαι κάθετος! Το γεγονός ότι η θέση μου παρερμηνεύτηκε, με στενοχωρεί. Δήλωσα προ ολίγου δημόσια και θα το κάνω όσες φορές χρειαστεί και με όποιον τρόπο μου επιτρέπει η πολιτική μου ιδιότητα πως το ανθρώπινο δικαίωμα και η υπεράσπισή του θα είναι πάντα ένας ακλόνητος προσωπικός μου πυλώνας. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι η ψήφος μου για τα παιδιά θα ερμηνευόταν ως ψήφος κατά του δικαιώματος των γυναικών στην επιλογή, για λόγους πολιτικής σπέκουλας ή εκ δικού μου σφάλματος θα παρερμηνευόταν η ψήφος μου και θα θεωρούνταν ότι επιθυμώ κάτι διαφορετικό».

https://twitter.com/Kympouropoulos/status/1371889240783659017?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1371889240783659017%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Foembed%3Furl%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FKympouropoulos2Fstatus2F1371889240783659017provider%3Dtwitter

Λίγο αργότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», τόνισε: «Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους. Άλλωστε σε παρόμοια ψηφίσματα που έχουν μιλήσει για την άμβλωση στο παρελθόν, είμαι υπέρ, γιατί σέβομαι και αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα».

Αναφερόμενος στο επίμαχο ψήφισμα, είπε: «Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μία σπέκουλα, η οποία ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ένα συνολικό ψήφισμα για τα δικαιώματα του παιδιού, αυτό ψηφίζαμε. Όταν το παιδί βρίσκεται στη μήτρα της μητέρας, όταν είναι μικρό, δεν έχει τη δύναμη να μιλήσει, δεν πρέπει να μιλήσουμε και εμείς γι' αυτό; Δεν μπορώ να ξέρω για την ανακοίνωση του κόμματός μου. Καταλαβαίνω απόλυτα όλο αυτό που έχει γίνει από τη μεριά του κόσμου. Αυτό όμως που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι δεν ψήφισα και δεν θα ψήφιζα κάτι που αφαιρεί το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών».

Για να προσθέσει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος: «Πολλοί συνάδελφοι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ αυτής της τροπολογίας. Σκέφτομαι λίγο το θέμα και από αυτή τη θέση, που σίγουρα με επηρεάζει, αν η μητέρα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος θα με σκότωνε ή όχι; Θεωρώ ότι ναι, υπάρχει το δικαίωμα στην άμβλωση και δεν είμαι κατά. Αλλά θέλω να δώσω και το δικαίωμα και στο παιδί που δεν μπορεί να μιλήσει. Και θέλω να το συζητήσουμε. Θέλω να υπάρχει και αυτό το δικαίωμα, ως δικαίωμα», πρόσθεσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ