Μητσοτάκης για ΑΕΙ: Βάζουμε τάξη στο χάος που εσείς δημιουργήσατε και συντηρήσατε

Μητσοτάκης για ΑΕΙ: Βάζουμε τάξη στο χάος που εσείς δημιουργήσατε και συντηρήσατε

Ολοκλήρωσε τη δευτερολογία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ΑΕΙ

  • Πριν μπω στην ουσία όσων είπατε για τα θέματα της εκπαίδευσης, θέλω να σχολιάσω όσα είπατε για τη δημόσια εκπαίδευση. Κατυηγορήσατε την ΕΡΤ ως εργαλείο μαύρης προπαγάνδας. Κατά γενική ομολογία έχει βελτιωθεί η δημόσια τγηλεόραση και έχει καταγραφεί στις συνειδήσεις του κόσμου και στην τηλεθέαση,/
  • Ο τέως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ είναι υπεύθυνος του κομματικού ομίλου ενημέρωσης. Εσείς μιλάτε; Ποιον κοροϊδεύετε; Εσείς που είχατε την ΕΡΤ της Ακριβοπούλου και του Καψώχα, δεν έχετε δικαίωμα στην κριτική.
    Πώς ξέρετε πόσοι θα μείνουν εκτός αφού ακόμη δεν έχουν γράψει τα παιδιά;
  • Ποιες πρέπει να είναι οι υποχρεώσεις των φοιτητών που φοιτούν στα ελληνικά πανεπιστήμια; Η ελάχιστη είναι να μην περιφρονεί τη διαδικασία. Γιατί αυτό είναι να δίνει κάποιος λευκό κόλλα. Αν θέλει κάποιος να απολαμβάνει τα προνόμια της δωρεάν εκπαίδευσης θα πρέπει να μπορεί και να ανταποκριθεί
  • Για την ουσία της επιχειρηματολογίας μας ότι αντιμετωπίζουμε ένα πραγματικό πρόβλημα συσχέτισης της ζήτησης και της προσφοράς, για την ανεργία και τους εγκλωβισμένους φοιτητές σε σχολές που δεν τους ενδιαφέρουν, δεν είπατε ούτε μία λέξη.
    Είπατε ότι δήθεν θέλουμε να στρέψουμε τα παιδιά στα ιδιωτικά κολλέγια. Αναρωτιέμαι. Ολα αυτά τα τμήματα πανεπιστημίων που έχετε φτιάξει χωρίς προγραμματισμό, που είναι στις διεθνείς αξιολογήσεις;
  • Είπατε ανοικτά ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας και ανομίας. Αναρωτιέμαι αν αυτά τα συμμερίζονται και τα στελέχη του κόμματός σας. Δέχομαι ότι δεν είναι μια μεταμφίεσή σας αλλά δεν ξέρω πόσο απηχεί τις απόψεις των συνιστωσών σας.
    Η βία στα ΑΕΙ είχε συγκεκριμένο ιδεολογικό πρόσημο. Δεν μπορεί να το κοιτάμε απλώς το πρόβλημα.
  • Θα κάνουμε ό,τι συμβαίνει σε όλα τα πανεπιστήμια στον κόσμο για την ασφάλεια και την έκφραση της ελεύθερης άποψης εντός των πανεπιστημίων. Να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος και ένα ειδικό σώμα. Επικαλείστε κάποια μεμονωμένα περιστατικά ειδικών φρουρών για να απαξιώσετε όλο το σώμα; Ντροπή σας για τα παιδιά που είναι στους δρόμους και φοράνε το εθνόσημο.
  • Θέλω να σας δείξω δύο φωτογραφίες. Είναι δύο κέντρα ελέγχου εικόνας και πληροφορίας. Ξέρετε που είναι; Το ένα στο Κέιμπριτζ και στην Οξφόρδη.
  • Αυτή είναι η εικόνα όλων των σύγχρονων πανεπιστημίων. Αστυνομία πανεπιστημιακή υπάρχει σε όλο τον κόσμο. Και μάλιστα ένοπλη. Και πείτε μου σε ποια χώρα του κόσμου υπάρχει η εικόνα που υπάρχει στα ελληνικά πανεπιστήμια.
  • Βάζουμε τάξη στο χάος που εσείς δημιουργήσατε και συντηρήσατε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS