Μητσοτάκης: Η επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος δεν περιείχε ονόματα, πού τα βρήκατε κύριε Τσίπρα;

Μητσοτάκης: Η επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος δεν περιείχε ονόματα, πού τα βρήκατε κύριε Τσίπρα;

«Ο θίασος του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει μόνο να δηλητηριάζει την κοινωνία»

Στην αποκάλυψη του ότι η επιστολή Ράμμου προς τον Τσίπρα δεν περιείχε ονόματα προέβη από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός , Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει για τα fake news στην υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο, να αποκαλύψει «πού πήγαν τα χρήματα» στην υπόθεση με τον κ. Καλογρίτσα αλλά και να μικλήσει για την οικονομική πορεία της χώρας επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ.

Για την πρότασησ δυσπιστίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ρώτησε « πού βρήκε τα ονόματα που ανέφερε και όπως είπε εμπεριέχονταν στην επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου. «Σας ρωτάω κάτι απλό κ. Τσίπρα. Στην απόρρητη επιστολή που αποκαλύψατε, υπήρχαν ονόματα ή όχι;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας πως «και σας ρωτώ γιατί στην επιστολή που μου έστειλε εμένα ο κ. Ράμμος δεν υπήρχαν ονόματα»

O πρωθυπουργός, ξεκινώντας την ομιλία του έκανε αναφορά στο Ολοκαύτωμα.Όπως είπε, οι Έλληνες σκύβουμε με τιμή στην σκιά των 60.000 συμπατριωτών μας που χάθηκαν στα κολαστήρια του Άουσβιτς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «επιτέλους ο κ. Τσίπρας ανταποκρίθηκε στην έκκλησή μας να έρθει στην Βουλή να αντιπαρατεθούμε. Πέντε μήνες σας το ζητάμε. Εδώ λύνουν τα κόμματα τις διαφορές τους είπε ο πρωθυπουργός και είπε ότι οι κάλπες δεν αργούν και θα σας στείλουν πάλι στην αντιπολίτευση. Οι πολίτες, τόνισε κρίνουν δίκαια. Ο θίασος του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει μόνο να ανεβάζει ένα έργο να δηλητηριάζει την κοινωνία. Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήσατε προσωπικές ύβρεις εναντίον μου». 

Ακόμη, ανέφερε ότι «αυτή την φράση είχε χρησιμοποιήσει ο Κίτσος Τεγόπουλος αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά με Κουτσόγιωργα και Ματζουράνη που είναι τώρα συνήγορος του κ. Παππά. Από τα πάμπερς πήγαμε στις σακούλες», είπε χαρακτηριστικά.

«Τόσες μέρες δεν είπατε κουβέντα για τις βαλίτσες με τα λεφτά»

«Η επιλογή σας ήταν διπλά ατυχής είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι κατέθεσε την πρόταση μομφής την ημέρα που συνεδρίαζε το συμβούλιο ασφαλείας στην Τουρκία. Κατηγόρησε ότι το έκανε και σήμερα στοχοποιώντας την ΕΥΠ και τις ένοπλες δυνάμεις. Εγώ δεν κρύβομαι και δεν έχω πάθει αφωνία. Εσείς είστε αυτός που δεν είπατε τίποτα για τις βαλίτσες με τα λεφτά που κατέληγαν από τον κ. Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορείτε να κρύβεστε για πολύ και η πρόταση μομφής είναι η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία». 

«Παράλληλα, ανέφερε ότι «είναι μια ευκαιρία να συγκριθούμε. Είναι επίσης, είπε, μια ευκαιρία να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός και για άλλες πλευρές της επικαιρότητας. πρόσφατα μάθατε κ. Τσίπρα ότι υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας και ναι δικάζουν δυο δικούς σας υπουργούς στο ειδικό δικαστήριο αλλά και όσα συνέβησαν στο Μάτι όπου το 2018 χάθηκαν 103 ζωές με το κράτος τότε αδιάφορο και διαλυμένο, με στημένες συνεντεύξεις Τύπου ενώ γνωρίζατε το μέγεθος της τραγωδίας και με πλαστές φωτογραφίες να κατηγορείτε δήθεν εμπρηστές. Ποτέ ξανά δεν πρέπει το κράτος να μείνει αμήχανο απένατι στην προστασία της ανθρώπινης ζωής». 

«Δεν μας απαντήσατε, αν στην επιστολή υπήρχαν τα ονόματα που είπατε στη Βουλή»

«Για το ζήτημα των υποκλοπών η κυβέρνηση και εγώ έχουμε τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή με ευθύτητα, αναλάβαμε πολιτικές ευθύνες και ψηφίσαμε νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε «χωρίς να αγνοούμε τα λάθη που έγιναν και δίχως να είναι στις προθέσεις μας να διαλύσουμε την ΕΥΠ. Είναι κατά την άποψή μας μια λογική ισορροπία ανάμεσα στα αγαθά των ατομικών δικαιωμάτων και στην ανάγκη για συλλογική προστασία και ασφάλεια. Παλιές αδυναμίες δεν εξάντλησαν ακόμα τον επίλογό τους. Θα πρέπει να δώσουμε απαντήσεις σε όλα όσα ακούστηκαν στο νέο σενάριο του ΣΥΡΙΖΑ να στήσει μια ακόμα κατασκοπευτική ιστορία στα μέτρα του. Αποκαλύψεις οι οποίες έγιναν με διαρροές στοιχεία στα δικά σας μέσα πρώτα».

Ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν στη δική του επιστολή, αυτή που πήρε όταν πήγε στα ΑΔΑΕ, υπήρχαν ονόματα, για να προκληθεί σάλος μέσα στη Βουλή και φωνές από όλες τις πλευρές.

Είπε συγκεκριμένα: «Ήρθατε κραδαίνοντας τελικά έναν φάκελο. Έγραφε απόρρητος. Έτσι δεν είναι; Τον κάνατε φείγ βολάν αλλά δεν μας απαντήσατε κ. Τσίπρα αν στην επιστολή υπήρχαν τα ονόματα; Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε το κοινοβούλιο, αναφέρεστε σε ονόματα που δεν υπάρχουν. Στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν. Τότε ο κ. Ράμμος έστειλε άλλη επιστολή σε εσάς; Τι συμβαίνει εδώ πέρα; Άλλη σας έστειλε; Να μας πείτε αν στην επιστολή του κ. Ράμμου υπήρχαν ονόματα, ναι ή όχι; Απαντήστε».

Για λίγο πήρε το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είπε ότι ο κ. Ράμμος απάντησε σε συγκεκριμένο ερώτημα για πρόσωπα που παρακολουθούνταν λέγοντας επίσης: «Μην παίζετε τις κουμπάρες κ. Μητσοτάκη. Είστε κατηγορούμενος, δεν είστε κατήγορος».

Ο πρωθυπουργός μετά από έντονο διάλογο που είχε με τον κ. Τσίπρα είπε ότι τελικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε ότι στην επιστολή δεν υπήρχαν ονόματα. Στην επιστολή που μου έστειλε εμένα ο κ. Ράμμος έχει αυτούσια την επιστολή που σας έστειλε και δεν υπάρχουν ονόματα.

«Να μας πείτε αν στην επιστολή του κ. Ράμμου υπήρχαν ονόματα;», επέμεινε ο κ. Μητσοτάκης. Η στιγμή αυτή όπως ήταν αναμενόμενο άναψε φωτιές στην αίθουσα της Ολομέλειας κι έκλεψε την παράσταση.

Νωρίτερα είχε πει για το θέμα: «Θα πρέπει να δώσουμε απαντήσεις στο σενάριο του ΣΥΡΙΖΑ να στήσει μια κατασκοπευτική ιστορία στα μέτρα. Που έγιναν μετά από διαρροές στα δικά σας μέσα αξιοποιώντας κάποιες σπασμωδικές, λανθασμένες κατά την άποψή μας της ανεξάρτητης αρχής. Η ενημέρωση των πολιτών για το απόρρητο θα ακολουθείται μια ξεκάθαρη διαδικασία Ο νέος νόμος της ΕΥΠ προβλέπει πια ότι στην ηγεσία της μπορούν να τοποθετούνται μόνο αξιωματικοί και διπλωμάτες».

Για τις υποκλοπές είπε ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων: Ο πρωθυπουργός μετά από έντονο διάλογο που είχε με τον κ. Τσίπρα είπε ότι τελικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε ότι στην επιστολή δεν υπήρχαν ονόματα. Στην επιστολή που μου έστειλε εμένα ο κ. Ράμμος έχει αυτούσια την επιστολή που σας έστειλε και δεν υπάρχουν ονόματα.

Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε έξι παρατηρήσεις:

Ο φάκελος που παραλάβατε αναφέρει τη νομιμότητα των επισυνδέσεων; Ναι ή όχι; Ποιος κρίνει τη νομιμότητα των επισυνδέσεων; Αναφέρθηκε σε αυτό και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Η δικαστική λειτουργία και το πλαίσιο της ορίζεται από το σύνταγμα και δεν υπόκειται ούτε στις άλλες 2 εξουσίες ούτε σε ανεξάρτητες αρχές. Αντιθέτως οι ανεξάρτητες αρχές υπόκεινται στην δικαστική αρχή, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι μόνη αρμόδια να κρίνει είναι η δικαιοσύνη μέσω των οργάνων τους. Η ΑΔΑΕ ούτε νομιμοποιείται ούτε δικαιούται να ελέγξει αν η δικαιοσύνη ζήτησε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Αυτή, είναι γνώμη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Τρεις τέτοιες γνώμες υπάρχουν που επιβεβαιώνουν το ίδιο επιχείρημα, είπε ο πρωθυποιυργός.

Πολιτικά, έχω τοποθετηθεί ότι η υποκλοπή του κ.Ανδρουλάκη δεν ήταν πολιτικά αποδεκτή. Υπήρξε η δική μου έμπταλκτη αποδοκιμασία. Για οποιαδήποτε άλλη σκοτεινή πλευρά ερευνάται από την διακιοσύνη. Η δικαιοσύνη δεν είναι καλή μόνο όταν βγάζει αποφάσεις που σας βρίσκουν σύμφωνους. Θέλω να απαντήσετε αν εμπιστεύεστε τον εισαγγελέα του ΑΠ. Είναι απαράδεκτο να ακούγονται όπως έγινε από τα στελέχη σας τέτοιοι χαρακτηρισμοί.

Η διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε για να διαμορφωθεί ο διαβόητος φάκελος μοιάζει άκρως προβληματική γιατί όπως έχετε ομολογήσει, αυτή συντάχθηκε κατόπιν αιτήματός σας. Προβλέπεται πουθενά αυτή η διαδρομή; διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ είπε ότι ενημερώνει τον πρόεδρο της Βουλής τους αρχηγούς και δεν δέχεται αιτήματα από άμεσα ενδιαφερόμενους και απαντά.

«Θα γκρεμίσετε τον φράχτή στον Έβρο ή θα συνεχίσετε να τον φτιάχνετε; Και σε αυτό θα πρέπει να απαντήσετε. Δεν μπορεί ακόμα και σήμερα στελέχη του κόμματός σας να λένε ότι ο φράχτης στον Έβρο παραβιάζει τη διεθνή νομιμότηταΕξακολουθείτε να καλύπτετε τον κ. Παππά για τον στημένο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες; Και τι εμπλοκή είχε ο μυστηριώδης κ. Αρτεμίου; Και τι εμπλοκή είχε ο μυστηριώδης κ. Αρτεμίου;», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, κάλεσε τον Παύλο Πολάκη  να κάνει μήνυση στον κ. Καλογρίτσα για την φράση: «Έγινες βουλευτής με τα δικά μου τα λεφτά». 

«Να μας εξηγήσετε τη σχέση σας και με τον κ. Καλογρίτσα, και με τον κ. Αρτεμίου και με τη Βενεζουέλα. Αλήθεια μπορείτε να διαβεβαιώσετε το Κοινοβούλιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε ποτέ χρηματοδότηση από τη Βενεζουέλα. H σημερινή συζήτηση αποτελεί όχι μονο ευκαιρία να συγκρουστούμε αλλά και να συγκριθούμε. Κύριε Τσίπρα είμαι υπερήφανος που είμαι επικεφαλής μιας κυβέρνησης που προστατεύει αποτελεσματικά τη χώρα. Εσείς πρέπει να ντρέπεστε. Πού νομίζετε ότι είμαστε, είμαστε το Λουξεμβούργο; Δεν βλέπετε τον γείτονα μας απέναντι και μας κουνάτε το δάχτυλο και αφήνετε άθλια υπονοούμενα κάνοντας συγκρίσεις με άλλες εποχές. Τα αίσχη της Μόριας και της Ειδομένης έδωσαν τη θέση τους σε σύγχρονες δομές και έχουν μείνει μόνο 33 κέντρα και τα νησιά μας έχουν επιτέλους ανακουφιστεί οριστικά από το πρόβλημα των μεταναστών. Επί των δικών σας ημερών το 75% των προσφύγων και μετανάστων που μπήκαν στην Ευρώπη έμπαιναν από τα ελληνικά σύνορα. Επί δικών μας ημερών ο αριθμός αυτός πήγε στο 5%».

Παράλληλα και συγκρίνοντας την ανάπτυξη επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας με αυτήν επί του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε συγκεκριμένα ότι: «Ήταν 0,5% η χαμηλότερη στην ΕΕ. Το κατάλαβαν οι Έλληνες πολίτες στο πετσί τους. Τώρα που κυβερνούμε εμείς είναι διπλάσια και τριπλάσια του μέσου όρου της Ευρώπης. Η ελληνική οικονομία γίνεται αναπτυξιακή και εξωστρεφής και μετά από 11 συνεχόμενες αναβαθμίσεις είμαστε έτοιμοι για την επενδυτική βαθμίδα που θα έχει ξεχωριστή σημασία για να μειωθεί το κόστος δανεισμού».

Ακόμη και αναφορικά με τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το «μαξιλάρι» που άφησε το 2019 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι αυτό «αποτελούσε ουσιαστικά το ενέχυρο των δανειστών έναντι της δικής σας αναξιοπιστίας. Είναι τα αποθεματικά του δημοσίου που αποτελούν εθνική περιουσία και μπορούν να στηρίζουν τους πολίτες σε στιγμές κρίσης».

«Εσείς κ. Τσίπρα δεν ήσασταν που το 2015 παραλείψατε τόσους άξιους δικαστές για να τοποθετήσετε πρόεδρο του Αρείου Πάγου την εκλεκτή σας κυρία Θάνου που στη συνέχεια κάνατε πρόεδρο ανεξάρτητης αρχής. Το κόμμα που δια του κ. Βούτση θεωρούσε ότι οι ψήφοι δεν έχουν μυρωδιά και άρα είναι ευπρόσδεκτη η συμμαχία με τη Χρυσή Αυγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα που οργάνωσε τη σκευωρία της novartis και τώρα κάνει ότι δεν ξέρει τον Μάξιμο Σαράφη που είναι κοινός απατεώνας και εσείς θα κάνετε μαθήματα δημοκρατίας και δικάιου στη ΝΔ. Έχετε πολύ βεβαρημένο ιστορικό».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ