«Περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων, χωρίς πανικό χρειάζεται εγρήγορση» λέει για την «Ο» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων, χωρίς πανικό χρειάζεται εγρήγορση» λέει για την «Ο» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

 Η ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Αναφερόμενος στην έξαρση κρουσμάτων, εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «το κύμα θα έρθει και στην Ελλάδα και θα μας βρει με το σύστημα υγείας σε πίεση. Είναι αναπόφευκτο».

«Η ανάσχεση της πανδημία είναι το κύριο μέλημα μας», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το 75% των νέων κρουσμάτων της Όμικρον αφορά τις ηλικίες 18 – 59 ετών και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να υπάρξει μεγάλη προσοχή από τους νέους αυτές τις ημέρες, προκειμένου να μην μεταφερθεί η νοσηρότητα στις μεγαλύτερες ηλικίες. «Να προσέξουν πολύ στις κοινωνικές συναναστροφές», σημείωσε.

«Παρακολουθούμε καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα, είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να παρέμβουμε στον χρόνο που θα κριθεί ότι είναι κατάλληλος», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως χθες έκλεισε ένας χρόνος από την έναρξη των εμβολιασμών, ανέφερε πως έχουν γίνει στη χώρα μας 17 εκατομμύρια εμβολιασμοί, ενώ τόνισε πως σύμφωνα με τις έρευνες 15.000 συμπολίτες θα έχαναν τη ζωή τους εάν δεν είχαν γίνει εμβολιασμοί.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρχει ανακοίνωση νέων μέτρων ή θα αλλάξει χρονικά η εφαρμογή τους, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι «θα πράξουμε ότι χρειάζεται και στον χρόνο που χρειάζεται και θα ακούσουμε τους ειδικούς».

«Σταθμίζουμε διαρκώς τα δεδομένα. Αφού ακούσουμε αύριο τις εισηγήσεις των ειδικών θα κάνουμε αυτό που πρέπει», πρόσθεσε.

Επιπλέον, τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχεδιασμός να μην ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε πως θα πρέπει να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί, καθώς με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι το ΕΣΥ είναι σε πίεση και ότι αρκετοί ακόμα συμπολίτες μας από 60 και πάνω είναι ανεμβολίαστοι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ