Μητσοτάκης στα εγκαίνια Pfizer στη Θεσσαλονίκη: Το rebrain Greece γίνεται πραγματικότητα

Μητσοτάκης στα εγκαίνια Pfizer στη Θεσσαλονίκη: Το rebrain Greece γίνεται πραγματικότητα

Πραγματοποιήθηκε ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα στην Θεσσαλονίκη για την ξεχωριστή στιγμή για την Pfizer, την πόλη, αλλά και για τον Άλμπερτ, που διέπρεψε εκτός Ελλάδος. Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κοροναϊού φέρει την δική του σφραγίδα» τόνισε ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του Παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «εργαζόμενοι υψηλών προδιαγραφών που προέρχονται από πολλές ειδικότητες» ήρθαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ πολλά Ελληνόπουλα επαναπατρίστηκαν ξανά. Συνέχισε λέγοντας πως σε ορίζοντα δεκαετίας η εν λόγω επένδυση θα ξεπεράσει τα 650 εκατ. ευρώ.

Μπουρλά: Δημιουργούνται ευκαιρίες απασχόλησης και συμβάλλουν στην ανάπτυξη

Για επένδυση που αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας ως κέντρο επιστήμης και τενολογίας έκανε λόγο ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. «Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για τη Pfizer. Είμαι πολύ συγκινημένος που είμαι στην πόλη μου τη Θεσσαλονίκη» ανέφερε κατά την ομιλία του στα εγκαίνια.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «οι επενδυτικές κινήσεις της Pfizer είναι απολύτως ευθυγραμμισμένες με τις προτεραιότητες και τη γενικότερη στρατηγική της χώρας». «Είδαμε μέσα στην πανδημία η Ελλάδα επιτάχυνε τις δομικές μεταρρυθμίσεις σε σημαντικούς τομείς όπως ο ψηφιακός μεταχηματισμός που μπορεί να αποτελέσει βάση για την ανάκαμψη της χώρας. Το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης σε ένα νέο προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας στην κατεύθυνση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας» παρατήρησε, διαβεβαιώνοντας πως «η Pfizer είναι και θα είναι παρούσα σε αυτή την εθνική προσπάθεια».

«Οι εργαζόμενοι στο κέντρο της Pfizer ήδη έχουν ξεπεράσει τους 500 και τι 15% αυτών είναι Έλληνες του εξωτερικού που γύρισαν στην Ελλάδα για να εργαστούν εδώ», είπε και συμπλήρωσε πως σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ η επένδυση της Pfizer στην Θεσσαλονίκη θα αυξάνει το ΑΕΠ της χώρας κατά 0,4%.

Ακόμη, υπογράμμισε πως για την ανάκαμψη της οικονομίας χρειάζονται επενδύσεις και συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Μητσοτάκης: Τη σφραγίδα Μπουρλά φέρει η ανακάλυψη του εμβολίου

Ξεκινώντας, ο πρωθυπουργός, παίρνοντας τον λόγο δήλωσε συγκινημένος που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη σε αυτή την ξεχωριστή στιγμή για την Pfizer και την πόλη αλλά και τον ίδιο τον Αλμπερτ Μπουρλά. «Ένας βέρος Θεσσαλονικιός που έγινε διευθύνων σύμβουλος σε μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές στον κόσμο. Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κοροναϊού φέρνει την δική του σφραγίδα», είπε και πρόσθεσε ότι σήμερα επιστρέφει στο σπίτι του και δίνει το δικό του προσωπικό στίγμα στο κέντρο αυτό.

Θα απασχοληθούν, τόνισε πάνω από 700 εργαζόμενοι σε αυτά τα δυο κέντρα. Εργαζόμενοι υψηλών προδιαγραφών που προέρχονται από πολλές ειδικότητες. Ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε καόμη στο χαιρετισμό του ότι τα ελληνόπουλα, πάνω από 50 νέα παιδιά, που είχαν φύγει στο εξωτερικό, επιστρέφουν στην πόλη και την χώρα τους. «Το rebrain Greece γίνεται πραγματικότητα», τόνισε. Είπε ακόμα ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κάποιους από τους νέους αυτούς επιστήμονες που επέστρεψαν από την Ολλανδία και την Αγγλία αλλά και την Σλοβακία και δήλωσε πεπεισμένος ότι την επόμενη φορά θα συναντήσει πολύ περισσότερους.

Η καρδιά της Pfizer όπως είπε είναι οι απόφοιτοι των δημοσίων πανεπιστημίων μας. Υπάρχει συνεργασία σε σταθερή βάση και δήλωσε χαρούμενος που βρέθηκαν εκεί οι εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων μας. Η Θεσσαλονίκη γίνεται η πρωτεύουσα της εξωστρέφειας, της νέας σκέψης των νέων αγορών. Αλλάζει και μαζί της όλη η Ελλάδα γίνεται έδρα ξένων επενδύσεων και ρποσανατολίζεται στην εξωστρέφεια και τις εξαγωγές. Περισσότερος πλούτος και κοινωνική ευημερία και τα στρατηγικά βήματα που γίνονται στην καινοτομία πηγαίνουν πέρα και πάνω από την δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Πάνω από 650 εκ. ευρώ σε ορίζοντα δεκαετίας

Ο πρωθυπουργός, στην πορεία του χαιρετισμού του επεσήμανε ότι η επένδυση αυτή θα ξεπεράσει τα 650 εκατομμύρια ευρώ σε ορίζοντα 10ετίας και είναι κέρδος για τις επιχειρήσεις αλλά και την κοινωνία, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τον ενθουσιασμό τους για τους χώρους που επισκέφθηκε. Ένα εργασιακό περιβάλλον που έρχεται από το μέλλον και προάγει την δημιουργική σκέψη και την ισορροπία. «Οι πιο καινοτόμες ιδέες δεν έρχονται μπροστά στον υπολογιστή μας αλλά όταν συνομιλούμε με τους συνεργάτες μας σε έναν όμορφο χώρο», τόνισε. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε και τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη που βοήθησε να γίνει πραγματικότητα αυτή η επένδυση. Είπε ακόμα ότι «στο πλαίσιο μετεγκατάστασης των δημοσίων υπηρεσιών φαντάζεται και ο ίδιος, για παράδειγμα στον χώρο της πρώην ΠΥΡΚΑΛ χώρους σαν κι αυτόν της Pfizer».

Κλείνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στους εμβολιασμούς λέγοντας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και στόχος είναι να πειστούν οι ανεμβολίαστοι. Πρέπει να δώσουμε τον λόγο στους επιστήμονές μας που μας λένε ότι πρώτα απ’ όλα πρέπει να εμβολιαστούμε. «Κάθε μέρα έχουμε 40 νεκρούς με τους περισσότερους να είναι ανεμβολίαστοι και είναι ένα δράμα γιατί θα μπορούσαν πολλοί από αυτούς τους θανάτους να έχουν αποφευχθεί. Εγώ προσωπικά, είπε, μετά από εδώ θα πάω να κάνω την τρίτη δόση του εμβολίου», ανέφερε κλείνοντας.

Δείτε τον χαιρετισμό όπως πραγματοποιήθηκε

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ