Λογαριασμοί ρεύματος: Τροπολογία Σκρέκα για πλαφόν 5 ευρώ στις πάγιες μηνιαίες χρώσεις

Λογαριασμοί ρεύματος: Τροπολογία Σκρέκα για πλαφόν 5 ευρώ στις πάγιες μηνιαίες χρώσεις

Είδαμε ότι κάποιοι προμηθευτές, ενώ όρισαν καθαρή τιμή, υπερπολλαπλασίασαν τις χρεώσεις παγίων, είπε στη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας


Στην προαναγγελία για επιβολή πλαφόν στις πάγιες νομοθετικές χρεώσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω νομοθετικής παρέμβασης, προχώρησε από τη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

«Ορίσαμε ότι οι προμηθευτές πρέπει να δηλώνουν την καθαρή τιμή ηλεκτρικής ενέργειας. Είδαμε τελικά, ότι κάποιοι προμηθευτές, ενώ όρισαν καθαρή τιμή, υπερ-πολλαπλασίασαν τις χρεώσεις παγίων. Τις πάγιες χρεώσεις. Γι’ αυτό και σήμερα, φέρνουμε μια τροποποίηση και επιβάλλουμε στους προμηθευτές, ανώτατο πλαφόν στα 5 ευρώ, για χρεώσεις πάγιες. Η μηνιαία χρέωση, το ανώτερο ταβάνι που μπορούν να έχουν είναι 5 ευρώ. Έτσι περιορίζουμε από τα 15 και από τα 20 ευρώ-κάποιοι άλλοι είχαν μεγαλύτερες πάγιες χρεώσεις αναλογικά με την κατανάλωση που αυτό δεν είναι σωστό- και έτσι βάζοντας πλαφόν τους περιορίζουμε», είπε ο κ. Σκρέκας και ενημέρωσε την ολομέλεια ότι κατατίθεται σήμερα η νομοθετική παρέμβαση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS