Μαξίμου για το διπλωματικό «φάουλ» Σούνακ: Τα έχουμε πει όλα, δεν έχουμε κάτι να προσθέσουμε, επιθυμούμε καλές σχέσεις

Μαξίμου για το διπλωματικό «φάουλ» Σούνακ: Τα έχουμε πει όλα, δεν έχουμε κάτι να προσθέσουμε, επιθυμούμε καλές σχέσεις

Στις ανυπόστατες κατηγορίες του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στη ματαίωση της συνάντησης των δύο ηγετών σχολιάζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

«Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ' όσα έχουμε ήδη πει», σχολιάζουν από το Μαξίμου.

Ο Σουνάκ κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις

«Αθετήθηκαν συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις. Όταν οι άνθρωποι δίνουν δεσμεύσεις, πρέπει να τις κρατούν», υποστήριξε ο Ρίσι Σούνακ, μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο και επιμένοντας στο αφήγημα της Ντάουνινγκ Στριτ ότι η ελληνική πλευρά είχε συμφωνήσει να μην τεθεί θέμα επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Όλα αυτά τα είπε ο Ρίσι Σούνακ απαντώντας στον ηγέτη των Εργατικών, Κρι Στάρμερ, ο οποίος είπε: «Αφήστε το Βρετανικό Μουσείο. Ο πρωθυπουργός είναι που τα έχει χαμένα (Lost his Marbles)».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήρθε στο Λονδίνο για να συναντήσει τον κ. Σούνακ. Μια χώρα σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Ένας οικονομικός μας σύμμαχος. Ένας από τους σημαντικότερους εταίρους μας στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Αλλά αντί να χρησιμοποιήσει αυτή τη συνάντηση για να συζητήσει αυτά τα σοβαρά θέματα, προσπάθησε να τον ταπεινώσει και ακύρωσε την τελευταία στιγμή. Γιατί τόσο χαμηλή πολιτική;», είπε ο Στάρμερ.

Μάλιστα, ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, αποκάλυψε και τι συζήτησε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Εγώ συζήτησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό για θέματα οικονομίας, ασφάλειας, μετανάστευσης. Επίσης του είπα ότι δεν θα αλλάξουμε τον νόμο όσον αφορά στα Γλυπτά του Παρθενώνα. Δεν είναι τόσο δύσκολο, κ. πρωθυπουργέ».

Το 66% των Βρετανών διαφωνεί με την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να αναβάλει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι δημοσκόπηση που διενεργείται στο yougov.co.uk επιδεικνύει ότι το 66% των Βρετανών διαφωνεί πλήρως με την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να αναβάλει τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ερώτηση της δημοσκόπησης διατυπώνεται ως εξής στους Βρετανούς πολίτες: «Ο Ρίσι Σουνάκ ακύρωσε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Λονδίνο, επειδή ο τελευταίος επανέλαβε –σε συνέντευξη– την επιθυμία της χώρας του να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Πιστεύετε ότι η Ντάουνινγκ Στριτ έλαβε τη σωστή ή τη λανθασμένη απόφαση να ακυρώσει αυτήν τη συνάντηση;». Tο 11% απάντησε ότι η απόφαση ήταν σωστή, το 22% ότι δεν γνωρίζει, ενώ το 66% θεωρεί ότι η απόφαση ήταν λανθασμένη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ