Με πρωτοβουλία Μητσοτάκη συζήτηση στη Βουλή για το ενεργειακό - Μετά την επιστροφή από ΗΠΑ

Με πρωτοβουλία Μητσοτάκη συζήτηση στη Βουλή για το ενεργειακό - Μετά την επιστροφή από ΗΠΑ

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πραγματοποιεί αλλεπάλληλες συσκέψεις για το πώς θα αντιμετωπιστεί η ακρίβεια στα τιμολόγια της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςθα ζητήσει συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα ενέργειας.

Η Βουλή θα συνεδριάσει για το θέμα μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ, όπου θα έχει συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργός στον Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου.

Οριστικοποιείται το πακέτο μέτρων για το ρεύμα

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πραγματοποιεί αλλεπάλληλες συσκέψεις για το πώς θα αντιμετωπιστεί η ακρίβεια στα τιμολόγια της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώνουν κυβερνητικά στελέχη, ο στόχος είναι η τιμή του ρεύματος να φτάσει στα επίπεδα του 2020. Η κυβέρνηση ζητά ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για να τεθεί πλαφόν στην τιμή της ηλεκτρικής, ενέργειας, αλλά δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει ακόμα και αν η ένωση δεν έρθει σε συμφωνία.

Σκρέκας: Έρχονται οι ανακοινώσεις

Για το σχέδιο μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, που προετοιμάζει η κυβέρνηση σε καθημερινές συσκέψεις τοποθετήθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας υπογραμμίζοντας ότι «οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό όταν θα είναι όλα έτοιμα».

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να περιμένουν τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις γι’ αυτό γίνονται καθημερινά συσκέψεις προκειμένου το θέμα να αντιμετωπιστεί.

Ο υπουργός Ενέργειας χαρακτήρισε πάρα πολύ καλή τη δουλειά που έχει γίνει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και επανέλαβε πως όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, όποια υπερκέρδη προκύψουν από τους παρόχους, θα επιστραφούν αμέσως στους καταναλωτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα συνεχιστεί η υπάρχουσα επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος με στόχο ο τελικός λογαριασμός για τα νοικοκυριά να πέσει σε επίπεδα 2020.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ