Μέρκελ κατά Τουρκίας: Οι χώρες της ΕΕ έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την Αθήνα

Μέρκελ κατά Τουρκίας: Οι χώρες της ΕΕ έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την Αθήνα

Σαφές μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε η Γερμανίδα καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ, εκφράζοντας τη θέση ότι όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την Αθήνα στη διαμάχη με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την Αθήνα» τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή

Οι δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου έρχονται την ώρα που συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. στη γερμανική πρωτεύουσα, με τον κατάλογο κυρώσεων κατά της Τουρκίας να βρίσκεται στο επίκεντρο και μόλις δύο 24ωρα από το τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, τόσο στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και στον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε δύο φορές με τον Ελληνα πρωθυπουργό, για τα ελληνοτουρκικά.

Δένδιας στο Άτυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ: Απόλυτη αναγκαιότητα οι κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία

Επίκληση στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατεί μεταξύ των Ευρωπαίων ομολόγων του, για το ζήτημα της Τουρκίας.

Μιλώντας κατά τη δεύτερη ημέρα του άτυπου συμβουλίου των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ, χαρακτήρισε «απόλυτη αναγκαιότητα» προκειμένου να επιτευχθεί αποκλιμάκωση στη Μεσόγειο τις επικείμενες ανακοινώσεις του Ύπατου Εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, σχετικά με επιλογές για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ