«Μετωπική» Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή - Μέτρα ανακούφισης o πρωθυπουργός, την παραίτησή του ζητάει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

«Μετωπική» Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή - Μέτρα ανακούφισης o πρωθυπουργός, την παραίτησή του ζητάει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά στο ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξαγγείλει τη διεύρυνση της επιδότησης των λογαριασμών

«Μετωπική» μάχη ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να λάβει χώρα σε λίγη ώρα στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί «μυρίζει μπαρούτι» και προμηνύει μια έντονη μονομαχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, καθώς η συζήτηση αναμένεται να στραφεί στην έκθεση των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα για την θνητότητα στις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ζητήσει την παραίτηση του πρωθυπουργού εάν δεν ζητήσει συγγνώμη.

Συγεκκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σύμφωνα με πληροφορίες θα επιμείνει στη θέση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όφειλε να γνωρίζει, θα ζητήσει να μάθει εάν υπάρχουν και άλλες σχετικές έρευνες, καθώς και επίσης αν η κυβέρνηση σκοπεύει να πραγματοποιήσει κάποια μελέτη αναφορικά με την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το ΕΣΥ.

Για την επίμαχη έκθεση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε την θέση της κυβέρνησης τονίζοντας ότι «δεν ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί ούτε στον πρωθυπουργό, ούτε σε κανένα συνεργάτη του στο Μέγαρο Μαξίμου». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε επίσης σχετική δήλωση του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου.

Την ίδια ώρα και στο απόηχο της διαγραφής του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνητικά στελέχη βλέπουν ότι η Κουμουνδούρου «προκειμένου να καλύψει την αντιπολιτευτική της ένδεια» χρησιμοποιεί την πανδημία και τους θανάτους από την covid προκειμένου να χτυπήσει την κυβέρνηση αντί να συνδράμει στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν θεωρούν ότι τα όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής στη Βουλή αποτελούν ένα μεμονωμένο φαινόμενο, αλλά εξέφρασε με χυδαίο τρόπο το κλίμα που επιχειρεί να δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ανάγκασε ύστερα από τις αντιδράσεις τον κ. Τσίπρα να τον διαγράψει. Θυμίζουν ότι στις 29 Νοεμβρίου ο κ. Πολάκης είχε χρησιμοποιήσει την ίδια γλώσσα και είχε χαρακτηρίσει «δολοφόνους» τα κυβερνητικά στελέχη όσον αφορά την πανδημία, χωρίς ο κ. Τσίπρας να δείξει την ίδια ευαισθησία.

Έκπτωση 16% στο φυσικό αέριο για Οκτώβριο και Νοέμβριο ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του αναμένεται να αλλάξει την ατζέντα ξεδιπλώνοντας το κυβερνητικό σχέδιο – ασπίδα στο «τσουνάμι» αυξήσεων στις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει έκπτωση 16% στο φυσικό αέριο για Οκτώβριο και Νοέμβριο με το μέτρο να εφαρμόζεται αναδρομικά. Μάλιστα, η έκπτωση θα ανέλθει στο 30% για τον Δεκέμβριο και θα υπάρξει και μέριμνα το πρώτο τρίμηνο του έτους. Για παράδειγμα, μια τετραμελής οικογένεια που ζει σε ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. θα έχει έκπτωση από 66-90 ευρώ με βάση τη μείωση που θα ισχύσει για το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά στο ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξαγγείλει τη διεύρυνση της επιδότησης των λογαριασμών. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια έκπτωση από 39-45 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αυτή αναμένεται να αυξηθεί, αλλά και να επεκταθεί και στο α’ τρίμηνο του 2022, ωστόσο θα τεθούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια έτσι ώστε να ευνοηθούν τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.

Παράλληλα, ειδική μέριμνα θα ληφθεί και για τους αγρότες, όπως ανακοίνωσε χθες από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός. Σημειώνεται ότι έχει ήδη εξαγγελθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το πετρέλαιο κίνησης σε περίπου 200.000 δικαιούχους- μέλη αγροτικών συνεταιρισμών ύψους 50 εκατ. ευρώ και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να διευρυνθούν οι δικαιούχοι κι ενδεχομένως να ληφθούν και νέα μέτρα ελάφρυνσης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ